HomeStiriBusiness & TehnologieAngajații Ring s-ar uita la video-urile clienților

Angajații Ring s-ar uita la video-urile clienților

o-vulnerabilitate-a-soneriei-de-la-ring-permite-oamenilor-sa-spioneze-chiar-si-dupa-o-schimbare-a-paroleiCompania producătoare de sonerii inteligente Ring ar fi permis angajaților să împărtășească imagini video ale clienților între ei conform a două rapoarte publicate recent.

Compania producătoare de sonerii inteligente Ring ar fi permis angajaților să împărtășească imagini video ale clienților între ei conform a două rapoarte publicate recent de The Intercept și The Information. Cele două rapoarte spun că Ring, care a fost achiziționată anul trecut de amazon, a permis accesul diferitelor echipe de angajați la imagini video necriptate ale clienților care erau stocate pe serverele companiei și la unele camere ale clienților, indiferent dacă era necesar sau nu, scrie theverge.com.

Rapoartele spun că totul a început în 2016, când fondatorul Ring, Jamie Siminoff, a mutat compania din San Francisco în Ucraina, pentru a economisi bani. Sursele au declarat pentru The Information că mai multe luni de zile de la deschiderea biroului din Ucraina, imaginile video se transmiteau frecvent fără criptare. În plus, compania a oferit echipei de cercetare și dezvoltare acces nelimitat la un fișier de stocare cloud Amazon S3 care conținea imaginile video de la fiecare client ring. Acestea nu erau criptate și puteau fi descărcate și împărtășite cu ușurință. Echipa a avut acces și la o bază de date care lega fiecare clip video de clientul căruia îi aparținea.

În același timp, directorilor și inginerilor Ring din Statele Unite le-a fost permis accesul la imagini live nefiltrate de la camerele clienților. Nu există cazuri documentate care să dovedească ca s-a abuzat de aceste drepturi de acces, dar o sursă a declarat pentru The Intercept că inginerii ar fi putut accesa camerele reporterilor sau competitorilor dacă le știau adresa de e-mail.

Echipa Ring din Ucraina a accesat imaginile video pentru a veni în sprijinul inteligenței artificiale pentru a antrena software-ul de recunoaștere al obiectelor prin clasificarea acestora.

Conform celor de la The Intercept, care acuză Ring, acest nivel ridicat de acces a fost acordat pentru îmbunătățirea tehnologiei de recunoaștere facială. De asemenea, cei la The Information au raportat că utilizatorii s-au plâns frecvent la început că Ring genera alerte chiar și pentru activități precum trecerea unei mașini, scrie gizmodo.com.

The Information spune că Jamie Siminoff a permis accesul la server-ul cu imagini video echipei de ingineri din Ucraina. Cu toate acestea, Siminoff ar fi spus că decizia nu îi aparține și că a fost pusă în sarcina directorilor de acolo.

Un purtător de cuvânt al Ring a trimis un răspuns celor de la Gizmodo în care precizează că intimitatea și securitatea informațiilor personale ale clienților sunt luate în serios, confirmând faptul că anumite imagini video sunt vizionate și adnotate. Conform Ring, aceste înregistrări sunt publice în cadrul aplicației Neighbors (respectă termenii de lucru impuși de companie).

O altă serie de imagini video care sunt vizionate de angajații Ring vin de la clienți care și-au dat acordul în scris pentru ca imaginile video să fie utilizate și accesate în astfel de scopuri, conform companiei. În plus se mai spune că angajații Ring nu au acces la imaginile înregistrate în direct de  produsele Ring.

Share With: