HomeStiriBusiness & TehnologieAmbarella folosește inteligența artificială direct pe dispozitiv

Ambarella folosește inteligența artificială direct pe dispozitiv

Cele mai noi soluții System-on-Chip (SoC) ale Ambarella au un potențial uriaș pentru aplicații în industria de securitate, dar revoluționează și monitorizarea șoferului cu ajutorul inteligenței artificiale.

Ambarella, un dezvoltator de top de semiconductoare pentru procesarea imaginilor de înaltă calitate și Smart Eye, lider mondial în domeniul inteligenței artificiale, au anunțat la începutul lunii ianuarie un parteneriat prin care oferă un sistem de monitorizare a șoferului. Platforma urmărește acțiunile și intențiile șoferului. Platforma folosește procesorul de imagini pe computer CV22AQ CVflow™ al Ambarella. Acest procesor oferă cea mai bună procesare și putere mare de calcul pentru inteligența artificială cu un consum mai mic de energie, de obicei sub 2,5 watt. Software-ul de inteligență artificială al Smart Eye care rulează pe CV22AQ va permite producătorilor de automobile să implementeze o nouă generație de sisteme de monitorizare a șoferului cu funcții de inteligență artificială avansate, crescând siguranța și comoditatea șoferilor și pasagerilor, scrie digitaljournal.com.

CV22AQ este echipat să poată fi folosit în interiorul mașinii. Procesarea de tipul High Dynamic Range (HDR) extrage maximum de detalii din imaginile cu un contrast mare, îmbunătățind și mai mult capacitățile de imagistică pe computer ale cip-ului și potențialul algoritmilor Smart Eye. CV22AQ include o serie de funcții de securitate avansate, inclusiv secure boot, TrustZone™ și I/O virtualization pentru a proteja dispozitivul de atacuri informatice.

La Consumer Electronics Show 2019, Steve Surfaro a realizat un interviu cu Chris Day, vicepreședintele de marketing și dezvoltare a afaceri al Ambarella. Cele mai noi soluții System-on-Chip (SoC) ale companiei aduc inteligența artificială direct pe dispozitiv. În prezent sistemul este folosit pentru monitorizarea traficului, dar ar putea susține o varietate de aplicații de securitate (în magazine, spre exemplu), conform securityinfowatch.com.

Share With: