HomeStiriBusiness & TehnologieAlarmele de incendiu și intruziuni sunt afectate de o nouă rundă de taxe impuse Chinei
inovatia-adusa-de-sistemele-de-alarmare-pe-baza-de-voce

Alarmele de incendiu și intruziuni sunt afectate de o nouă rundă de taxe impuse Chinei

previziunile-pietei-de-monitorizare-a-alarmei-pentru-casaRăzboiul continuu de taxare a importurilor dintre SUA și China are un impact din ce în ce mai mare asupra produselor din industria de securitate.

La începutul săptămânii trecute, Statele Unite au anunțat impunerea unor tarife de 10 procente asupra unor bunuri a căror valoare este de aproximativ 200 de miliarde de dolari. Deși anumite produse din industria de securitate au fost deja afectate de noile tarife anunțate anterior, de această date efectul ar putea fi mult mai mare și ar putea crește prețurile pentru o mulțime de dispozitive, printre care se remarcă alarmele de incendiu și împotriva intruziunilor, scrie securityinfowatch.com.

Companiile din industria de securitate afectate nu vor fi doar cele care instalează astfel de alarme ci și cei care le monitorizează.

Spre exemplu alarmele inteligente prentru acasă pot fi afectate de aceste tarife: Smart Home Security Alarm care se conectează la un operator de telefonie și are funcție de apelare automată este destinată protecții apartamentelor. Când un senzor este activat, sistemul de alarmare GSM va iniția un apel sau va trimite un SMS pe telefonul abonatului.

Există un raport care arată o creștere a importurilor de sisteme de detecție a hoților pe mai mulți ani, iar SUA tinde să exporte mai puțin.

În 2019, tarifele impuse de administrația Trump vor ajunge la 25%. Lista produselor care valorează 200 de miliarde de dolari este una lungă, dar s-a renunțat la tarifarea unora dintre ele. Spre exemplu, ceasurile inteligente și alte produse electronice ale Apple nu vor fi supuse noilor tarife, scrie apnews.com.

Dar și administrația de la Beijing a impus noi taxe de import fermierilor americani. Administrația SUA susține că China nu respectă legea și folosește tot felul de tactici pentru a depăși SUA în domeniul tehnologiei în zone precum tehnologia informației, robotică, echipamente aerospațiale, vehicule electrice și produse biofarmaceutice.

Share With: