HomeStiriBusiness & TehnologieAbode adaugă noi funcții pentru sistemele de securitate de tipul do-it-yourself

Abode adaugă noi funcții pentru sistemele de securitate de tipul do-it-yourself

Abode a anunțat că va oferi o nouă generație de sisteme de securitate de tipul do-it-yourself care folosește tehnologia 4G, o tehnologie Z-Wave îmbunătățită și promite integrarea cu aplicația HomeKit.

Odată cu evoluția tehnologiei smart home și cu proliferarea dispozitivelor wireless, au apărut foarte multe sisteme de securitate do-it-yourself. Deși multe dintre aceste soluții au fost dezvoltate de companii cu expertiză în diverse sectoare tehnologice, unul dintre sistemele care a apărut pe piața securității în 2015 este Abode, conform securityportal.ro.

Atunci când a început compania, Carney a subliniat importanța oferirii unei ,,soluții de securitate industrială adevărată” pentru consumatori și piețe mici, care să fie și bine proiectată. În afară de acest lucru, Carney a spus că produsul trebuia să fie ușor de instalat și din punct de vedere al hardware-ului, dar și al software-ului.

Conform celuilalt co-fondator al companiei, Brent Franks, un alt aspect important în dezvoltarea companiei a fost ca produsele să fie proiectate pe platforme deschise și să se poată integra cu dispozitive terțe diverse.

Sistemul Abode deține un sistem care încorporează radio wireless ZigBee și Z-Wave, împreună cu un backup pentru comunicare 3G și un backup pentru baterie care are o durată de 12 ore.

De atunci, au apărut și s-au dezvoltat tehnologii noi. Abode promite că va permite integrarea dispozitivelor de securitate pentru acasă de tipul do-it-yourself cu aplicația HomeKit. Vestea vine împreună cu prezentarea unei a doua generații de sisteme de securitate, deși compania spune că ambele versiuni ale dispozitivelor vor funcționa folosind platforma smart home a celor de la Apple, precizează 9to5mac.com.

Integrarea cu HomeKit va fi oferită prin intermediul unei actualizări firmware pentru ambele generații de dispozitive.
Compania a anunțat următoarea gateway gen 2 care va permite alegerea unei conexiuni 4G opționale și care are o tehnologie Z-Wave îmbunătățită prin intermediul Z-Wave Plus. Cu integrarea Z-Wave 500 Series, a doua generație a sistemului de securitate este certificată Z-Wave Plus și beneficiază de protocolul de securitate îmbunătățit al Z-Wave, S2, care asigură cel mai înalt nivel de securitate și criptare care sunt disponibile în momentul de față pentru dispozitivele conectate smart home și de securitate, conform companiei, scrie securitysales.com.

Noul sistem de securitate îmbunătățit poate funcționa împreună cu motorul de automatizare îmbunătățit al Abode, pe nume CUE, pe care clienții îl folosesc pentru a crea automatizări Abode și reguli smart home care spun sistemului Abode cum să reacționeze la anumite evenimente, precizează companie.

Noua versiune a sistemului de securitate poate fi integrat cu aceleași sisteme și dispozitive ca prima generație și anume încuietoarea inteligentă Danalock V3, precum și susținerea din partea aplicației pentru soluții de la Nest, ecobee, LifX, Philips HUE, First Alert, Linear și alții. De asemenea, noul sistem de securitate susține folosirea Amazon Alexa și Google Assistant.

Share With: