Noul cititor de amprente al HID Global este exact
Tehnologia de imagistică multi-spectrală captează imagini de pe suprafața și substratul pielii, permițând amprentelor să fie citite în diferite medii.
HID Global a lansat în luna aprilie un nou cititor de amprente care folosește tehnologia multi-spectrală brevetată la nivel mondial pentru a folosi autentificarea biometrică la ușă, scrie campussafetymagazine.com.
See spune că cititorul de amprente iCLASS SE RB25F crește performanța de captare a imaginii și verificare a concordanței amprentei în mai puțin de o secundă, reducând întârzierile care înainte erau ceva obișnuit pentru soluțiile biometrice.
Tehnologia de imagistică multi-spectrală a HID Global captează imagini și de pe suprafață, dar și din substratul pielii așa că toate tipurile de amprente, de la oameni de toate vârstele, pot fi citite rapid și corespunzător în medii reci, uscate, prăfuite, ude și chiar și în alte condiții care reprezintă o provocare, conform companiei.
Tehnologia multi-spectrală folosită de HID Global aparține Lumidigm, un dezvoltator premiat care a fost achiziționat în 2014 și care recent a realizat un scor perfect în cadrul unui test al iBeta care verifică dacă sistemul poate fi păcălit, scrie findbiometrics.com.
„Tehnologia multi-spectrală de înaltă fiabilitate și construcția robustă a cititorului permite clienților să implementeze autentificarea prin amprentă într-o gamă largă de medii reale”, spune vicepreședintele HID Global, Stephen Carney. „Cititorul se poate configura, de asemenea, într-o rețea pe teren și este proiectat pentru a facilita migrarea de la soluțiile de cititoare de amprentă tradiționale existente.”
iCLASS SE RB25F poate fi configurat cu ajutorul HID Biometric Manager, o platformă software care vine împreună cu cititorul și face mai ușoară înregistrarea utilizatorilor, și creează înregistrări ale venirilor și plecărilor la fiecare ușă unde cititorul a fost instalat. Este compatibil cu toate marile standarde din industrie referitoare la tehnologiile de înaltă frecvență pentru date de identificare și susține Open Supervised Device Protocol (OSDP) pentru funcționalități de comunicare suplimentare.
În trecut, soluțiile biometrice pentru control acces erau de multe ori implementate fără a îndeplini anumite praguri de securitate din cauza tehnologiei imagistice, care de obicei respingea amprente din greșeală, ceea ce ducea la cozi lungi pentru autentificare în fața ușii, scrie securityinfowatch.com.
Tehnologia de imagistică multi-spectrală a noului cititor remediază această problemă pentru a alimenta o largă adopție a biometriei în fața ușii.
„Susținută de creșterea amenințărilor la adresa securității unei organizații, autentificarea biometrică este unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere pe piața control accesului”, precizează Stephen Carney.