HomeStiriBusiness & TehnologieEvoluția sistemelor bazate pe o infrastructură hiper-convergentă

Evoluția sistemelor bazate pe o infrastructură hiper-convergentă

Sistemele bazate pe o infrastructură hiper-convergentă pot fi construite și în domeniul securității fizice ținând seama de anumite aspecte.

Infrastructura hiper-convergentă este o combinare a stocării, procesării și rețelei într-un singur sistem care este ușor de administrat și face ca administrarea informațiilor să fie mai puțin complexă și aduce multe beneficii care eficientizează afacerea, conform lui Alan Browning, expert în sisteme hiper-convergente la Lenovo DCG South Africa, citează htxt.co.za.

Infrastructura hiper-convergentă reduce cantitatea de infrastructură necesară implementării, ceea ce reduce complexitatea administrării mai multor tipuri de servicii. Firma de cercetare Gartner a raportat că infrastructura hiper-convergentă este segmentul cu cea mai rapidă creștere în cadrul tehnologiei centrelor de date și alți analiști cred că piața de infrastructurii hiper-convergente va valora 110 miliarde de dolari până în 2021.

Hiperconvergența a evoluat mult într-un timp relativ scurt și companiile profită de avantajele noilor capacități. Aceste platforme erau inițial create pentru infrastructura virtual desktop, stocare video și alte volume de muncă discrete cu cerințe predictibile. În timp, au avansat pentru a deveni platforme potrivite pentru aplicații pentru companii, baze de date, cloud privat și procesare la nivel edge, conform networkworld.com.

Infrastructura hiper-convergentă este un mediu definit de software în care diferitele elemente ale unui sistem de securitate fizică – procesare, stocare și rețea – sunt combinate împreună și funcționează mai eficient folosind mai puține dispozitive hardware. Mai degrabă decât fiecare element al unui sistem să fie reprezentat de un dispozitiv hardware de securitate, aceste elemente sunt combinate într-un grup de dispozitive hardware, scrie sourcesecurity.com.

Un software de tip hipervizor separă sistemul de operare al unui computer și aplicațiile componentelor hardware. Elementele continuă să funcționeze la fel ca înainte și software-ul le ține separate în mod virtual, în timp ce permite sistemului să funcționeze mai economic pe mai puține componente hardware.

Companiile software precum VMWare, Microsoft Hyper-V și Nutanix oferă software pentru procesul de virtualizare care activează sistemele hiper-convergente în domeniul IT. Cu toate acestea, aducerea de sisteme hiper-convergente în lumea supravegherii video necesită o manevrare specială, iar integratorii de securitate s-ar putea să nu își dea seama că software-ul hiper-convergent de pe piața IT nu face ca munca cu imagini video să fie aproape perfectă. Mai exact, sistemele software hiper-convergente au probleme de latență care nu sunt compatibile cu video-urile.

Prin urmare, sistemele software hiper-convergente trebuie adaptate pentru a îndeplini nevoile înregistrării video. Companiile care oferă sisteme hiper-convergente pentru sistemele de supraveghere video iau măsurile necesare pentru a oferi integratorilor de sisteme de securitate și utilizatorilor finali sisteme pe măsura așteptărilor acestora.

Un sistem hiper-convergent poate reduce o stivă de 10 sau mai multe servere pentru aplicații la numai trei servere, cu aplicațiile separate virtual pe mai puține dispozitive. Capacitatea fiecărui server este folosită 100%, ceea ce este mai eficient. Astfel, reducerea numărului de echipamente înseamnă că sunt reduse și costurile de operare și mentenanță și dacă este nevoie de mai multe resurse de procesare, interfața software permite alocarea lor.

În cazul unui sistem video care funcționează pe o infrastructură hiperconvergentă, dacă apare o problemă hardware, sistemul virtual este mutat într-o parte care funcționează, dar asta presupune o lipsă de 30 de minute a imaginilor video, ceea ce nu este acceptabil. Asta înseamnă că imaginile video trebuie stocate în două locuri.

Share With: