HomeStiriSecuritate ITWhatsApp activează folosirea securității oferite de Touch ID și Face ID

WhatsApp activează folosirea securității oferite de Touch ID și Face ID

O nouă versiune WhatsApp va permite utilizatorilor de iPhone să profite de securitatea oferită de capacitățile biometrice al dispozitivului.

WhatsApp și-a îmbunătățit securitatea prin adăugarea unui nou nivel de protecție pentru utilizatorii conștienți de confidențialitatea mesajelor lor, scrie independent.co.uk.

Cea mai nouă actualizare a aplicației de mesagerie WhatsAppk, versiunea 2.19.20, va permite utilizatorilor să restricționeze accesul folosind tehnologia biometrică. Noua funcție de securitate pentru utilizatorii aplicației pentru iOS poate restricționa accesul la aplicație folosind recunoașterea facială oferită de Face ID sau securitatea oferită de Touch ID pentru amprente.

Funcția a fost descoperită pentru prima dată, luna trecută, de către site-ul WeBetaInfo într-o versiune a aplicației care nu fusese încă lansată.

Noua setare de securitate va permite utilizatorilor să ceară folosirea unei scanări biometrice de fiecare dată când deschid aplicația, protejându-le conversațiile, scrie findbiometrics.com.

Acum o lună a apărut un raport care indica faptul că inginerii WhatsApp lucrează la un sistem de deblocare pentru versiunea Android a aplicației. Pe iPhone, însă, nu doar oferă suport pentru autentificarea prin intermediul sistemului Touch ID al vechilor modele de iPhone, dar și o opțiune pentru sistemul Face ID folosit de cele mai noi modele iPhone.

Noile opțiuni de autentificare adoptate de WhatsApp demonstrează extinderea în creștere și popularitatea mecanismelor de securitate biometrică în cazul ecosistemelor de dispozitive mobile.

Share With: