HomeStiriSecuritate ITUn expert în securitate a descoperit un bug care închide și restartează iPhone
apple-emite-actualizari-de-securitate-pentru-ios-si-macos

Un expert în securitate a descoperit un bug care închide și restartează iPhone

apple-emite-actualizari-de-securitate-pentru-ios-si-macosUn cercetător în securitate a descoperit un nou bug care poate închide și restarta un iPhone sau iPad prin accesarea unui site web.

Un cercetător în domeniul securității și inginer software a descoperit un nou bug care poate opri brusc și restarta un iPhone, conform TechCrunch, citat de fortune.com.

Sabri Haddouche a postat informații despre bug pe Twitter, o pagină web cu doar 15 linii de cod, sâmbăta trecută. Simpla vizitare a site-ului web poate închide brusc și restarta un iPhone sau iPad.

Haddouche a postat informația pe GitHub – inclusiv codul sursă al bug-ului, care constă în doar câteva linii care conțin limbaje de programare CSS și HTML. Alți utilizatori au testat pagina web a bug-ului pe macOS și Windows 7. Au precizat, mai apoi, că aplicația Safari s-a blocat și apoi s-a închis după ce au vizitat site-ul. Alții au precizat că vizitarea link-ului din browserul Firefox de pe mobil și desktop nu a dus la oprirea dispozitivelor.

Link-urile care fac ca iPhone-urile și iPad-urile să se închidă sau să folosească funcția de reboot au devenit un trend în ultimii ani. Noul bug afectează dispozitivele iOS care pot interpreta efectul de filtrare a imaginii de fundal, ceva ce a fost introdus pentru prima dată în versiunea 7 a iOS, scrie 9to5mac.com.

De fapt, condul creat de expertul în securitate aplică efectul de blur pentru fiecare element „div” de pe pagină. Codul HTML care însoțește codul CSS include multe elemente div.

Cazurile similare de închidere bruscă a telefonului se transmit de obicei prin intermediul notificărilor iMessage. Dar acest bug este diferit deoarece necesită accesarea unei pagini web.

9to5mac consideră că Apple și WebKit vor lucra la remedierea acestei probleme fără îndoială.

Share With: