HomeStiriSecuritate ITStabilirea securității pentru telefoanele mobile ale companiilor

Stabilirea securității pentru telefoanele mobile ale companiilor

Companiile care au o flotă proprie de telefoane mobile trebuie să ia în considerare mai multe aspecte pentru a fi siguri că acestea sunt sigure.

Securitatea este prioritatea principală a companiilor când își aleg un furnizor pentru dispozitive mobile pentru angajați, chiar dacă majoritatea folosesc dispozitive care sunt învechite. Mare parte dintre dispozitivele smartphone deținute de companii au cel puțin doi ani vechime – conform unei cercetări comandate de producătorul Nokia HMD Global – ceea ce duce la îndoieli legate de primirea celor mai noi actualizări de securitate chiar dacă aceasta este o prioritate, scrie itpro.co.uk.

Conform raportului „Business Smartphone Purchase Survey for Western Europe” se anul acesta, este mult mai probabil ca companiile mici să folosească telefoane mai noi decât companiile mari – 42% versus 34% – în timp ce 64% dintre marile companii folosesc dispozitive care au deja doi ani vechime.

Producătorii care oferă actualizări de securitate frecvente sunt cei mai de încredere, urmați de cei care oferă actualizări garantate ale sistemului de operare, conform raportului.

La studiu au participat 500 de cumpărători pentru companii din Europa de Vest, inclusiv 100 din Marea Britanie. Cercetarea a arătat că companiile prioritizează o gamă largă de dispozitive, și disponibilitatea înainte de telefoanele mobile de înaltă generație. Pe deasupra, identitatea furnizorului este luată în calcul, dar nu la fel de mult ca securitatea.

Pe măsură ce dispozitivele mobile devin omniprezente în companii, departamentele IT ar trebui să considere securitatea ca parte a procesului de administrare a acestor dispozitive. Amenințările de securitate la adresa dispozitivelor mobile sunt peste tot: pe dispozitivele fizice, în cloud și practic peste tot. De la furturi și pierderea dispozitivelor la malware și atacuri de tipul man-in-the-middle cu ajutorul rețelei wireless, suprafața de atac este mare. De aceea ar trebui stabilite cele mai bune practici de securitate și respectate, scrie techtarget.com.

În primul rând, dispozitivele mobile trebuie să ruleze cele mai noi versiuni ale sistemului de operare, dar și ale aplicațiilor de securitate.

Organizațiile trebui și să își educe angajați cu privire la cele mai bune practici de securitate pentru mobile.

Share With: