HomeStiriSecuritate ITO nouă campanie de phishing vizează serviciul de file sharing WeTransfer

O nouă campanie de phishing vizează serviciul de file sharing WeTransfer

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează că o nouă campanie de phishing vizează serviciul de file sharing WeTransfer.

O nouă tentativă de phishing vizează clienții popularului serviciu de file sharing WeTransfer, precizează CERT-RO pe pagina de Facebook.

„Atunci când primiți un link de descărcare, asigurați-vă că domeniul site-ului accesat este cel oficial (wetransfer.com) și nu vă introduceți datele pe alte site-uri care reproduc identitatea vizuală a WeTransfer!”, avertizează CERT-RO.

Tot luna aceasta, CERT-RO avertiza utilizatorii de Facebook de existența unei campanii de phishing care încearcă să îi păcălească să introducă datele de autentificare pe o pagină falsă de Facebook, conform securityportal.ro.

Recent, pe conturile social media ale CERT-RO am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul rețelei în postări care făceau referire la unele accidente grave. Pentru mai multe detalii, acestora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecționată către o pagină web unde care ar trebui să-și introducă username-ul și parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident.

Share With: