HomeStiriSecuritate ITO eroare de securitate a Instagram a expus parole ale unor utilizatori

O eroare de securitate a Instagram a expus parole ale unor utilizatori

Instagram a anunțat existența unei probleme de securitate pentru funcția „Download Your Data” care ar permite expunerea parolei.

Un defect al funcției „Download Your Data” de pe Instagram a expus din greșeală unele parole ale utilizatorilor. În unele cazuri parolele utilizatorilor ar fi fost expuse publicului. Instagram a spus că a anunțat utilizatorii afectați prin e-mail, scrie 9to5mac.com.

Instagram a declarat pentru 9to5Mac că utilizatorii săi care foloseau funcția “Download Your Data” puteau să își vadă parola pe pagina URL generată. Informația nu ar fi fost expusă față de altcineva, iar compania a remediat problema de securitate.

The Information precizează că utilizatorii Instagram care au folosit funcția “Download Your Data” le-ar putea fi compromisă parola deoarece aceasta era expusă pe o pagină web legată de această funcție.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla pe un computer partajat sau, mai rău, unul public, acel link ar fi expus parola persoanelor care foloseau computerul după utilizatorul cu pricina, scrie zonait.ro.

Rămâne în continuare un mister de ce Instagram ar stoca parole în text simplu, metodă care este considerat o practică proastă – și chiar foarte, foarte dăunătoare. Fiecare serviciu ar trebui să-și cripteze parolele. Deși au fost afectați „un număr foarte mic de persoane”, vă recomandăm să vă schimbați parola de la Instagram.

Share With: