HomeStiriSecuritate ITMii de clienți ai unei bănci britanice, afectați de o breșă

Mii de clienți ai unei bănci britanice, afectați de o breșă

Gigantul bancar britanic HSBC avertizează o parte dintre clienţii din SUA în privinţa securităţii conturilor lor bancare, care au fost expuse unei breșe de securitate.

Gigantul bancar britanic HSBC se alătură listei lungi a instituţiilor bancare compromise de atacuri cibernetice, compania alertându-şi printr-o scrisoare o parte dintre clienţii din SUA în privinţa securităţii conturilor lor bancare, conform MarketWatch. Potrivit băncii, impactul breşei de securitate este restrâns, mai puţin de 1% dintre clienţi fiind afectaţi de breşă, relatează businessmagazin.ro.

„HSBC regretă acest incident şi ne asumăm responsabilitatea de a ne proteja clienţii”, au declarat reprezentanţii băncii. „I-am notificat pe acei clienţi ale căror conturi ar fi putut avea parte de acces neautorizat şi le oferim acestora un an de monitorizare a creditelor şi servicii de protecţie împotriva furtului de date.”

HSBC a conformat că în urmă cu o lună, conturile online ale unor clienți din Statele Unite au fost accesate ilegal. Este posibil ca informațiile compromise să includă numărul contului și istoricul tranzacțiilor, relatează insurancebusinessmag.com.

Ca răspuns la incidentul de securitate cibernetică, care a avut loc între 4 și 14 octombrie, banca a suspendat accesul pentru a preveni intrările neautorizate. Alte detalii care ar fi putut fi accesate includ numele, adresele de e-mail, numerele de telefon, data nașterii, tipul contului, banii din cont.

Share With: