HomeStiriSecuritate ITMicrosoft rezolvă 4 vulnerabilități critice în propriul sistem de operare

Microsoft rezolvă 4 vulnerabilități critice în propriul sistem de operare

Microsoft rezolvă 4 vulnerabilități critice pe care le-a descoperit în propriul sistem de operare.

Dacă utilizați sistemul de operare Windows, vă recomandăm să instalați urgent cele mai recente actualizări de securitate de la Microsoft. Windows conține patru noi vulnerabilități critice care permit atacatorilor executarea de cod de la distanță, similare cu vulnerabilitatea RDP „BlueKeep”, care a fost rezolvată recent, conform cert.ro.

Descoperite chiar de echipa de securitate a Microsoft, toate cele patru vulnerabilități, CVE-2019-1181, CVE-2019-1182, CVE-2019-1222 și CVE-2019-1226, pot fi exploatate de atacatori neautentificați, de la distanță, pentru a prelua controlul asupra unui sistem afectat, fără a necesita interacțiune cu utilizatorii, precizează thehackernews.

La fel ca defectul RDP BlueKeep, toate cele patru vulnerabilități recent descoperite sunt de asemenea wormable și ar putea fi exploatate de potențial malware pentru a se propaga automat de la un computer vulnerabil la altul.

Orice malware viitor care exploatează această vulnerabilitate ar putea să se propage de pe computerul vulnerabil la un alt computer vulnerabil într-un mod similar cu cel al malware-ului WannaCry, răspândit pe tot globul în 2017.

Share With: