HomeStiriSecuritate ITMicrosoft întărește securitatea fișierelor OneDrive
Microsoft întărește securitatea fișierelor OneDrive

Microsoft întărește securitatea fișierelor OneDrive

Microsoft întărește securitatea fișierelor OneDriveMicrosoft adaugă nivele suplimentare de securitate pentru fișierele cele mai importante de pe OneDrive.

Microsoft setează o secțiune protejată, numită OneDrive Personal Vault, care are nevoie de o altă metodă de autentificare pentru a fi accesată. Printre metodele de autentificare necesare se numără un cod PIN, amprenta, scanarea feței, cod de autentificare în doi pași sau aplicația Authenticator a Microsoft, scrie engadget.com.

Compania sugerează că asta s-ar putea dovedi folositor în cazul în care avem, spre exemplu, copii digitale ale unor documente precum actul de identitate, actele casei, documente de călătorie sau asigurări. Documentele pot fi scanate și salvate direct în Personal Vault prin intermediul aplicației OneDrive fără a trece prin părți mai puțin sigure ale telefonului, precum galeria de imagini făcute cu telefonul.

Dacă ai un computer care folosește sistemul de operare Windows 10, Microsoft va sincroniza spațiul cu fișiere protejate pe o porțiune a hard discului care este criptată cu BitLocker. După o perioadă de inactivitate (trei minute pe mobil și 20 pe un browser web sau pe hard disc), One Drive va bloca accesul al Personal Vault, iar utilizatorul va trebuie să se reautentifice pentru a accesa din două fișierele. Cei care accesează OneDrive de pe un browser de pe un alt computer, browser-ul nu va salva fișierele din Personal Vault.

Microsoft adaugă această nouă funcție pentru versiunea web a OneDrive, aplicațiile mobile de iOS și Android și computerele care rulează Windows 10, dar, inițial, numai în Australia, Noua Zeelandă și Canada. Va fi disponibilă pe toate piețele până la sfârșitul anului. Microsoft pare să fie prima companie care adaugă o astfel de funcție pentru serviciul său de stocare în cloud. iCloud, Google Drive și Dropbox nu oferă încă fișiere protejate de autentificarea în doi pași, scrie theverge.com.

OneDrive folosește măsuri standard de securitate pentru toți utilizatorii pe lângă noua funcție, Personal Vault. Criptarea fișierelor pe serverele Microsoft Cloud și în momentul în care sunt transferate pe dispozitiv sunt disponibile pentru toți utilizatorii. Măsurile de securitate suplimentare par să fie menite pentru a oferi clienților Microsoft mai multă încredere pentru a-și păstra informații personale foarte sensibile sau importante în OneDrive, scrie arstechnica.com.

În plus, Microsoft a modificat și planul de stocare, oferind 100GB în loc de 50GB fără niciun cost. Această schimbare va avea loc curând și nu va necesita nicio acțiune din partea utilizatorilor.

Share With: