HomeStiriSecuritate ITInstagram sporește măsurile de securitate

Instagram sporește măsurile de securitate

Cofondatorul Instagram, Mike Krieger, a anunțat că aplicația va implementa noi funcții pentru a oferi siguranță utilizatorilor.

Compania tocmai a introdus trei noi funcții create pentru a face ca Instagram să fie o aplicație mai sigură și mai autentică. Pentru prima dată platforma oferă utilizatorilor un mod direct de cere verificarea identității, scrie techcrunch.com.

Acum, fiecare utilizator poate cere să îi fie verificată identitatea urmând doar câțiva pași. Contul verificat primește o insignă albastră care confirmă prezența autentică a unei figuri publice notabile, a unei celebrități, brand internațional sau entitate, conform Instagram.

Opțiunea de a cere verificarea contului se găsește în meniul de Setări. Pot fi folosite acte de identitate emise de guverne (permis de conducere, pașaport sau act de identitate). Pot fi folosite și documente precum facturile. Nu se știe exact dacă acestea trebuie să corespundă numelui folosit pe Instagram. Un ultim pas constă în a aștepta să primești confirmarea din partea Instagram.

De asemenea, Instagram permite de acum autentificarea în doi pași, ca urmare a unui atac al hackerilor, care a deturnat mii de conturi la începutul lunii. Activarea autentificării în doi pași este ușor de realizat din meniul setări, scrie tomsguide.com.

O altă nouă funcție va permite utilizatorilor să afle istoricul altor utilizatori care au foarte mulți urmăritori pentru ca să se poată feri de activitățile suspecte în care ar putea fi implicate aceste conturi. Informații precum țara în care își desfășoară activitatea, publicitatea folosită, numele de utilizator anterioare vor putea fi accesate. Această funcție va fi disponibilă în septembrie.

Share With: