HomeStiriSecuritate ITGoogle avertizează asupra riscurilor de securitate care apar din cauza interdicției impuse Huawei de SUA

Google avertizează asupra riscurilor de securitate care apar din cauza interdicției impuse Huawei de SUA

Google susține că interdicția SUA de a furniza tehnologie către Huawei va afecta securitatea Statelor Unite, existând riscul creării unui sistem de operare cu riscuri mari de securitate.

Google a avertizat administrația Trump că riscă să compromită securitatea națională a Statelor Unite dacă continuă cu restricțiile stricte de export asupra Huawei, în timp ce compania americană caută să continue legăturile de business cu compania chineză interzisă, scrie ft.com.

Directorii executivi ai Google încearcă să convingă reprezentanții SUA să permită exportarea tehnologiilor companiei către Huawei. Administrația Trump a anunțat această interdicție după ce negocierile comerciale dintre cele două țări au eșuat. Compania Google este îngrijorată că nu va putea să își actualizeze sistemul de operare Android pe smartphone-urile Huawei, ceea ce ar face ca compania chineză să își dezvolte propria versiune software.

conform sursei citate de FT, principalul argument al Google este că Huawei va fi forțată să își creeze propria versiune Android hibridă care ar fi mai vulnerabilă la atacurile cibernetice, conform theverge.com.

La fel ca altor companii americane, lui Google i s-a interzis să realizeze tranzacții comerciale cu Huawei. Pe termen lung asta ar înseamnă că Google nu va putea să ofere niciunul dintre serviciile sale către telefoanele Huawei. Pe termen scut, compania a reușit să obțină o licență temporară care aprobă furnizarea de actualizări software pentru telefoanele deja existente.

Deoarece comercializarea de telefoane Huawei a fost interzisă în SUA, ar fi greu de înțeles cum o altă versiune de Android, comercializată în afara țării ar putea să reprezinte un risc la adresa securității SUA.

Deși sursa Financial Times nu a expus explicit argumentul celor de la Google, ar fi ușor de înțeles. Dacă o nouă versiune Android, care nu include servicii precum Google Play Protect, care verifică automat dacă aplicațiile conțin malware, viruși sau amenințări de securitate, și nici Play Store care include aplicații verificate, aceasta face ca telefonul să nu aibă aceste protecții. Astfel, cineva din SUA care transmite fără să știe informații sensibile către cineva care folosește un telefon cu riscuri de securitate, este posibil ca aceste informații să fie accesate astfel prin intermediul telefonului vulnerabil deoarece utilizatorii nu verifică pe ce fel de telefon transmit informații.

Share With: