HomeStiriSecuritate ITGoogle a ajutat la remedierea defectelor de securitate a peste un milion de aplicații
conform-google-android-este-la-fel-de-sigur-ca-ios

Google a ajutat la remedierea defectelor de securitate a peste un milion de aplicații

google-va-cere-producatorilo-de-telefoane-cu-android-sa-aplice-actualizari-de-securitate-cu-regularitateApplication Security Improvement Program al Google a ajutat peste 300.000 de dezvoltatori de aplicații să remedieze defectele a peste un milion de aplicații din Google Play.

De la lansarea sa acum cinci ani, Application Security Improvement Program al Google a ajutat peste 300.000 de dezvoltatori de aplicații pentru Android să remedieze defectele a peste un milion de aplicații din Google Play. Doar în 2018, peste 30.000 de dezvoltatori au remediat peste 75.000 de aplicații, conform venturebeat.com.

Inițial Google a creat Application Security Improvement Program pentru a întări aplicațiile pentru Android. Scopul era simplu: ajută dezvoltatorii de aplicații Android să creeze aplicații fără vulnerabilități cunoscute, astfel îmbunătățind sistemul per total.

Când o aplicație pentru Android este introdusă în magazinul Google Play, compania scanează aplicația pentru a descoperi vulnerabilități cunoscute. Dacă una este identificată, google anunță dezvoltatorul și îl ajută să o remedieze. Google nu pune aplicațiile la dispoziția utilizatorilor până când problemele sunt remediate.
Lista de vulnerabilități inclusă în programul celor de la google continuă să se extindă. În 2018 au fost adăugate șase noi clase de vulnerabilități, care includ: SQL Injection, File-based Cross-Site Scripting, Cross-App Scripting, scurgerea de informații de autentificare din terțe părți, Scheme Hijacking, JavaScript Interface Injection, precizează xda-developers.com.

De asemenea, Google folosește Play Protect pentru descoperirea aplicațiilor cu potențial dăunător pentru utilizatori. Play Protect este disponibil pe 2 miliarde de dispozitive Android și este activat de la început pe noile telefoane și tablete din 2018, conform 9to5google.com.

De exemplu, când utilizatorii instalează o nouă aplicație, Google afișează un mesaj de avertizare până când aplicația este analizată și se determină că aceasta nu este dăunătoare. Anul trecut, Play Protect a afișat această avertizare de 100.000 de ori pe zi. O altă avertizare este un dialog cu litere îngroșate care avertizează utilizatorii când sunt pe cale să lanseze o aplicație cu potențial dăunător, cu o explicație legată de motivele pentru care este considerată dăunătoare și opțiunea de a dezinstala.

Share With: