HomeStiriSecuritate ITFacebook desființează postul de director de securitate după plecarea lui Alex Stamos

Facebook desființează postul de director de securitate după plecarea lui Alex Stamos

Directorul pentru securitate al Facebook, Alex Stamos, va pleca din companie în această lună, iar postul de director de securitate pe care acesta îl ocupă va fi desființat.

Alex Stamos, chief security officer al Facebook va părăsi compania luna aceasta și va lucra la Universitatea Stanford, unde va fi profesor și cercetător în domeniul securității. compania nu i-a găsit un înlocuitor, scrie theregister.co.uk.

Facebook a avut acest post gol timp de trei luni după plecarea lui Joe Sullivan la Uber în 2015. Stamos a venit după ce înainte a ocupat funcția de CSO al Yahoo și a fost co-fondator al iSEC Partners. Recent, Stamos este co-autor al unei lucrări despre abuzul social media pentru a ataca alegerile.

Stamos a scris pe Twitter că ultima sa zi la Facebook va fi pe 17 august.

Facebook a declarat că investește mult pentru a integra securitatea în toate diviziile sale.

Astfel, în loc să dezvolte o echipă de securitate, Facebook a desfiinţat-o, pentru a include ingineri de securitate în diviziile sale, scrie adevarul.ro.

Compania este urmărită intens pentru a vedea cum va trata problemele majore de securitate, inclusiv utilizarea de conturi false pentru manipulare politică şi scandalul legat de firma de consultanţă Cambridge Analytica.

„Nu vom numi un nou director de securitate, pentru că în acest an am inclus ingineri de securitate, analişti, investigatori şi alţi specialişti în echipele noastre pentru produse şi inginerie, pentru a trata mai bine riscurile de securitate care apar. Facebook va continua să evalueze ce structură funcţionează mai bine pentru a poteja securitatea utilizatorilor”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un email.

New York Times a relatat în luna martie că plecarea lui Stamos a fost decisă anul trecut, dar că Facebook a dorit ca acesta să mai rămână până în august.

Share With: