HomeStiriSecuritate ITFacebook a fost amendată de autoritatea pentru protecția datelor personale din Turcia
Facebook, recompensă de 7.500 de dolari pentru detectarea unei defectiuni

Facebook a fost amendată de autoritatea pentru protecția datelor personale din Turcia

Facebook, recompensă de 7.500 de dolari pentru detectarea unei defectiuniAutoritatea pentru protecția datelor personale din Turcia a anunțat că a amendat Facebook cu 1,65 milioane de lire turcești (270.976 USD), în luna aprilie.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale din Turcia (KVKK) a declarat vineri că a amendat reţeaua de socializare Facebook cu 1,65 milioane lire turceşti (270.976 dolari) în luna aprilie ca urmare a accesului ilegal la date ale utilizatorilor, relatează Reuters, conform agerpres.ro.

Autoritatea a citat o declaraţie din decembrie potrivit căreia compania a descoperit un foto API bug care permite unor ţerţe aplicaţii să acceseze fotografii de pe Facebook. Potrivit KVKK, aproximativ 300.000 de utilizatori din Turcia ar putea să fi fost afectaţi de această eroare.

De asemenea, Facebook se așteptă la o amendă și din partea Comisiei Federale pentru Comerț din Statele Unite, ca urmare a faptului că în ultimul an compania s-a confruntat cu mai multe scandaluri legate de confidențialitatea datelor, conform cnn.com.

Facebook a declarat, miercurea trecută, că se așteaptă la amenzi cuprinse între 3 și 5 miliarde de dolari ca urmare a investigațiilor care sunt în prezent efectuate de Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite. Compania a pus deoparte 3 miliarde de dolari pentru cheltuieli în instanță legate de investigație, care au dus la reducerea profitului din primele luni din 2019. Profitul Facebook pentru acest trimestru a fost de 2,4 miliarde dolari, o scădere de 51% față de aceeași perioadă a anului trecut.

O astfel de amendă ar fi fără precedent în istoria Comisiei Federale pentru Comerț și o lovitură grea pentru Facebook. Cea mai mare penalizare de până acum a fost aplicată companiei Google în 2012: 22,5 milioane de dolari, scrie politico.com.

În ceea ce privește condițiile pe care Comisia Federală pentru Comerț le-ar putea impune Facebook sunt încă necunoscute – ar putea varia de la restricții legate de colectarea pe viitor a datelor la schimbarea conducerii companiei.

Share With: