HomeStiriSecuritate ITCompaniile de transport aeriene investesc în securitate cibernetică 3,9 miliarde de dolari în 2018
Reteaua informatica MAI, protejata in fata hackerilor

Companiile de transport aeriene investesc în securitate cibernetică 3,9 miliarde de dolari în 2018

Reteaua informatica MAI, protejata in fata hackerilorUn nou raport al furnizorului de servicii IT la nivel global, SITA, relevă că industria aviatică cheltuiește an de an mai mulți bani pe securitatea cibernetică, ajungând la 3,9 miliarde de dolari în 2018.

Raportul „2018 Air Transport Cybersecurity Insights” arată că companiile de transport aerian au cheltuit în medie 9% din bugetul total alocat domeniului IT pentru securitate cibernetică, de la 7% în 2017. Investițiile aeroporturilor în securitatea cibernetică au crescut în 2018 la 12% din bugetul total al departamentului de IT, de la 10% anul trecut, scrie passengerterminaltoday.com.

Raportul mai arată și că 89% dintre cei care ocupă poziția de CIO (Chief Information Officer) în cardul companiilor de transport aeriene plănuiesc plănuiesc un program major în jurul inițiativelor de securitate cibernetică, în următorii trei ani, față de 71% în 2017. Procentul este și mai mare în rândul celor care dețin poziția de CIO în cadrul aeroporturilor. 95% dintre aceștia plănuiesc programe majore până în 2021.

Continuitatea afacerii, prin intermediul protecției sistemelor și proceselor operaționale, rămâne o prioritate pentru mai mult de jumătate (57%) dintre cei cu funcții de conducere în cadrul aeroporturilor și companiilor aeriene.

Cercetarea subliniază și că mulți directori sunt foarte conștienți că trebuie făcuți pași mari pentru a implementa măsuri de securitate cibernetică proactive, scrie ftnnews.com.

Barbara Dalibard, CEO, SITA, spune: „Importanța securității informatice este bine recunoscută și companiile aeriene și aeroporturile investesc în construirea unei fundații de securitate solide. Cu toate acestea, numărul de amenințări cibernetice continuă să crească exponențial an de an, la fel ca îmbunătățirea acestor amenințări.”

Cercetarea SITA arată și că se poate face mai mult pentru a crește importanța securității informatice. Numai 31% dintre organizațiile care au participat la studiu au un Chief Information Security Officer (CISO) numai al lor. Monitorizarea proactivă cu ajutorul unui Security Operations Center (SOC) este de asemenea un subiect important pentru mulți respondenți, mulți dintre aceștia plănuind să implementeze astfel de servicii.

Share With: