HomeStiriSecuritate ITCele mai stresante aspecte ale unui job în domeniul securității cibernetice
previziunile-expertilor-in-securitate-cibernetica-pentru-2017

Cele mai stresante aspecte ale unui job în domeniul securității cibernetice

previziunile-expertilor-in-securitate-cibernetica-pentru-2017Educarea utilizatorilor, urmărirea celor mai noi trenduri în IT și alte provocări se află pe lista celor mai stresante aspecte ale unui loc de muncă în domeniul securității cibernetice.

A treia cercetare anuală, numită „The Life and Times of Cybersecurity Professionals”, a fost publicată recent de Information Systems Security Association (ISSA) și Enterprise Strategy Group (ESG), o firmă independentă de cercetare în domeniul securității cibernetice. studiul este despre provocările specialiștilor din domeniul securității, scrie csoonline.com.

40% dintre respondenți au spus că unul dintre cele mai stresante aspecte ale unei cariere în domeniul securității cibernetice este să țină pasul cu nevoile de securitate ale noilor inițiative din IT. Așadar, echipa IT este ocupată să transfere aplicații în cloud, să implementeze dispozitive IoT sau să creeze noi aplicații mobile care au legătură cu noile inițiative de business. Din păcate, echipa de securitate cibernetică de multe ori nu are cunoștințele tehnice necesare pentru a înțelege riscurile asociate cu schimbarea proceselor de business.

39% dintre respondenți au spus că unul dintre cele mai stresante aspecte ale carierei de securitate cibernetică îl reprezintă aflarea de informații legate de proiectele IT începute de alte echipe din cadrul organizației care nu au legătură cu securitatea.

Un alt aspect stresant pentru experții în securitate cibernetică are legătură cu utilizatorii finali. Astfel, 38% dintre respondenți au spus că este stresant să îi facă pe utilizatorii finali să înțeleagă riscurile de securitate cibernetică și să îi facă să își schimbe comportamentul în funcție de acestea.

37% dintre respondenți au spus că unul dintre aspectele cele mai stresante la locul de muncă în domeniul securității cibernetice este a încerca să îi facă pe cei cu funcții de conducere să înțeleagă mai bine riscurile de securitate. În plus, 36% dintre respondenți au menționat creșterea volumului de muncă drept unul dintre cele mai stresante aspecte ale carierei în domeniul securității cibernetice.

Același studiu confirmă faptul că deficitul de competență continuă să fie principala cauză a creșterii numărului de incidente de securitate în timp ce organizațiile sunt afectate de lipsa de conștientizare din partea utilizatorilor finali și imposibilitatea de a ține pasul cu volumul de muncă în creștere pentru securitatea cibernetică, conform helpnetsecurity.com.

Aproape jumătate dintre respondenți (48%) au avut parte de cel puțin un incident de securitate cibernetică în ultimii doi ani, cu consecințe severe inclusiv pierderea productivității, afectarea proceselor și sistemelor de business și breșe de informații confidențiale.

De fapt, experții în securitate sunt sceptici în privința șanselor de succes. 91% dintre ei cred că majoritatea organizațiilor sunt vulnerabile când vine vorba de un atac cibernetic semnificativ, iar 94% cred că puterea atacatorilor cibernetici o depășește pe cea a celor care îi apără.

Share With: