HomeStiriSecuritate ITCele mai bune aplicații antivirus pentru Android în 2018

Cele mai bune aplicații antivirus pentru Android în 2018

Telefoanele care folosesc sistemul de operare Android sunt foarte folosite și de aceea utilizatorii ar trebui să folosească măcar o măsură de protecție.

Sistemul de operare Android este folosit cel mai mult în lumea întreagă și asta înseamnă că este esențial să avem cele mai bune aplicații de securitate instalate pe dispozitive, deoarece sistemul de operare al Google este deseori ținta hackerilor datorită popularității sale, scrie techradar.com.

Este bine ca utilizatorii să își instaleze o aplicație de securitate sau antivirus pe dispozitive. Multe dintre acestea pot face mai mult decât să lanseze scanări automate și vor încerca să oprească descărcare de fișiere malițioase și deschiderea de pagini web periculoase.

TechRadar a făcut o listă cu 10 cele mai bune aplicații antivirus din 2018: Avast Mobile Security, Bitdefender Antivirus Free, AVL, McAfee Security & Power Booster Free, Kaspersky Mobile Antivirus, Sophos Free Antivirus and Security, Norton Security and Antivirus, Trend Micro Mobile Security & Antivirus, AhnLab V3 Mobile Security, Avira Antivirus Security.

De asemenea, CSO a întocmit o altă listă cu cele mai bune programe antivirus pentru Android. Lista cuprinde 12 aplicații evaluate de AV-TEST Institute al cărui raport a fost publicat în iulie, scrie csoonline.com.

Aplicațiile au fost listate în ordine alfabetică și au fost alese dintre cele care au primit un scor de maximum 6 puncte pentru protecție și utilizare.

AhnLab V3 Mobile Security 3.1 este o aplicație de mobil căreia îi lipsesc câteva funcții precum criptarea, filtrarea mesajelor sau backup al datelor.

Alibaba Mobile Security 5.8 include funcții precum cele anti-furt, blocarea apelurilor, filtrarea mesajelor, blocarea aplicațiilor, safe browsing. Cu toate acestea, aplicației îi lipsesc funcții de control parental, criptare, backup al datelor.

Ce este remarcabil legate de Avast Mobile Security 6.10 este faptul că nu afectează durata bateriei și nu încetinește funcționarea dispozitivului când este folosit în mod normal.

AVG AntiVirus Free 6.10 poate proteja telefonul împotriva furturilor, are funcții precum securitate Wi-Fi, blocarea aplicațiilor, backup, dar nu are un filtru pentru mesaje, control parental și criptare.

Avira Antivirus Security 5.2 nu afectează durata de viață a bateriei sau performanța dispozitivului. Funcțiile speciale includ protejarea identității, blocare aplicațiilor, privacy advisor și navigare sigură pe internet. Nu oferă control parental sau criptare.

Bitdefender Mobile Security Version 3.3 a detectat toate tipurile de malware testate, obținând un procentaj dublu de 100%. Funcțiile anti furt ale aplicației includ blocarea de la distanță, ștergerea și localizarea dispozitivului. De asemenea, aplicația permite navigarea în siguranță pe Internet și are încorporată o protecție anti-phishing. Aplicația nu include un filtru de mesaje sau o funcție de blocare a apelurilor și nu susține toate tipurile de criptare.

G Data Internet Security Version 26.3 are mai multe funcții decât mulți dintre competitori. Aplicația include funcții de blocare a telefonului de la distanță, ștergere a memoriei dispozitivului și localizare, blocarea apelurilor, filtrarea mesajelor, navigare sigură, control parental și criptare. Singura lipsă este că nu permite salvarea de informații personale în cloud sau pe card SD.

Funcțiile Kaspersky Lab Internet Security Version 11.17 sunt similare cu cele G Data Internet Security.

Alte aplicații de securitate aflate pe listă sunt McAfee Mobile Security Version 5.0, Symantec Norton Mobile Security 4.2, Tencent WeSecure 1.4 și Trend Micro Mobile Security and Antivirus 9.5.

Cu toate că Google își îmbunătățește protecția împotriva malware pentru sistemul de operare Android asta nu înseamnă că instrumentul integrat este foarte bun. De fapt, protecția malware Play Protect s-a clasat pe ultimul loc în cadrul testelor AV-TEST. Asta arată că Google Play Protect nu este încă gata să ofere o protecție completă, acesta find un motiv în plus pentru instalarea unui software antivirus, conform bgr.com.

Share With: