HomeStiriSecuritate ITCât cheltuie companiile mici pe securitatea IT în fiecare an
bitdefender-a-descoperit-un-virus-care-deturneaza-banii

Cât cheltuie companiile mici pe securitatea IT în fiecare an

bitdefender-a-descoperit-un-virus-care-deturneaza-banii29% dintre companiile mici cheltuie mai puțin de 1.000 de dolari pe securitate IT, anual, chiar dacă securitatea este o prioritate de top pentru 80% dintre ele, relevă un studiu.

Companiile din secolul 21 nu pot funcționa offline. Totul, de la publicitate la contabilitate are beneficii de pe urma conectării la internet într-un fel, formă sau format. cu toate acestea, secretul întunecat al internetului se arată sub forma de atacuri cibernetice asupra companiilor. statisticile cibernetice din 2018 arată că există o medie de 142 de atacuri anual asupra organizațiilor. Și pe măsură ce numărul de atacuri informatice crește în fiecare an, majoritatea companiilor mici cheltuiesc mai puțin de 500 de dolari anual pe securitatea IT, scrie smallbizgenius.net.

Aproape jumătate dintre companiile mici au suferit de pe urma unui atac cibernetic în 2018. Furnizorul de asigurări Hiscox raportează că 47% dintre companiile mici din Statele Unite au suferit de pe urma unui atac informatic anul trecut. 44% dintre acestea au înregistrat între două și patru atacuri informatice. Majoritatea cererilor de despăgubire în sectorul de securitate informatică includ ransomware, hackeri și pierderea și folosirea incorectă a informațiilor.

Incidentele de securitate informatică costă companiile mici 34.600 de dolari anual. În plus, breșele de informații nu trebuie să conțină scheme elaborate. Poate fi la fel de simplu ca furtul unui laptop cu informații sensibile necriptate.

Companiile mici reprezintă 13% din piața de securitate informatică. Companiile mici folosesc de obicei produse adresate clienților obișnuiți, conform statisticilor.

De asemenea, două treimi dintre companiile mici nu iau măsurile necesare după ce are loc un atac informatic. Cei tri pași ai unei strategii de succes includ: prevenția, detecția și diminuarea. Prevenția se referă la stabilirea de măsuri de securitate adecvate, alocarea unui buget anual pentru aceasta și educarea angajaților. Detecția presupune monitorizarea rețelelor importante manual și automat. Diminuarea înseamnă să fii pregătit pentru orice situație și să ai o echipă dedicată ți alertă tot timpul.

O nouă cercetare realizată de CompTIA dezvăluie pe ce cheltuie bugetul de tehnologie companiile mici. În general, 59% dintre companiile mici sunt în mare parte satisfăcute cu folosirea tehnologiei. Cu toate acestea, mai există aspecte care pot fi îmbunătățite, scrie allbusiness.com.

Domeniile în care companiile mici spun că trebuie să își îmbunătățească tehnologia cel mai mult sunt:

  • Integrarea de aplicații, surse de informații, platforme, dispozitive diferite: 38%
  • Securitate informatică/securitatea datelor: 35%
  • Administrarea și folosirea eficientă a informațiilor: 31%
  • Modernizarea echipamentelor sau software-lor vechi: 31%
  • Obținerea unui randament mai mare al investițiilor în tehnologie: 31%
  • Angajarea de persoane care știu să lucreze cu noile tehnologii: 30%
  • Administrarea tehnologiilor din ce în ce mai complexe: 25%
  • Înțelegerea sau luarea unor decizii în ceea ce privește numărul mare de alegeri disponibile: 24%
  • Comerțul electronic sau mobil: 23%

Un raport pe 2019 referitor la securitatea IT a companiilor mici și mijlocii de la Untangle dezvăluie că 29% dintre companiile mici cheltuie mai puțin de 1.000 de dolari pe securitate IT, anual. Asta în ciuda faptului că 80% dintre companiile care au participat la studiu spun că securitatea IT rămâne o prioritate de top, scrie smallbiztrends.com.

Este garantat că nu orice companie mică poate plăti mai mult decât îi permite bugetul, dar o breșă de securitate ar putea să închidă afacerea permanent. Așadar, securitatea cibernetică trebuie să fie o prioritate cu urgența pe care o merită în limita bugetului.

La studiul celor de la Untangle au participat peste 300 de companii mici și mijlocii din lumea întreagă. Conform Untangle, scopul studiului este de a afla mai multe despre securitatea IT a companiilor mici și mijlocii. Asta include și trendurile IT asupra bugetului și constrângerile impuse de buget, breșe, infrastructura IT, adopția cloud și starea generală a IT-ului.

Raportul subliniază că atacurile asupra companiilor mici și mijlocii continuă să crească și este nevoie de o soluție de administrare a amenințărilor care să fie eficientă ca cost și scalabilă pentru astfel de companii.

Share With: