HomeStiriSecuritate ITApple îl recompensează pe tânărul care a descoperit bug-ul FaceTime
apple-ataca-o-lege-britanica-menita-sa-reduca-securitatea-ios

Apple îl recompensează pe tânărul care a descoperit bug-ul FaceTime

apple-dezvolta-un-nou-sistem-de-securitateApple l-a recompensat pe tânărul de 14 ani care a descoperit o vulnerabilitate importantă al funcției de conferință video FaceTime și a remediat problema.

Un defect major de securitate al funcției de conferință video FaceTime de la Apple a fost descoperit în luna ianuarie de un adolescent de doar 14 ani, conform news.securityportal.ro.

Michele Thompson, un avocat din Arizona, SUA, a început să posteze informații despre bug-ul descoperit de fiul său, în vârstă de 14 ani, pe Twitter, pe 20 ianuarie, fără a da prea multe detalii. Thompson a încercat să ia legătura cu Apple prin intermediul social media, al serviciului de suport clienți și în cele din urmă s-a înscris și în programul bug bounty al Apple.

În cele din urmă, Apple a emis o actualizare care remediază problema, lansând versiunea iOS 12.1.4 pe 7 februarie. Bug-ul descoperit de fiul lui Michele Thompson făcea posibilă adăugarea de persoane într-un grup FaceTime și forțarea lor să răspundă la apeluri imediat. Inițial compania a răspuns încet, dar l-a recompensat pe Grant Thompson, care studiază la un liceu din Statele Unite, conform theverge.com.

Apple a declarat pentru The Verge că recompensează familia pentru descoperirea vulnerabilități și că va oferi un cadou suplimentar pentru a finanța taxele școlare ale elevului. Apple nu a dezvăluit exact cu cât va recompensa familia.
Pe lângă această veste, Apple a anunțat că a remediat încă un defect de securitate al FaceTime în actualizarea iOS 12.1.4.

Noua actualizare reactivează serviciul FaceTime după ce funcția de conferință video în grup a fost fusese oprită ca urmare a descoperirii defectului de securitate, scrie businessinsider.com.

Apple a realizat un raport de securitate detaliat al software-ului FaceTime și a descoperit încă o problemă. Aceasta avea de-a face cu funcția Live Photos a FaceTime. Pentru îmbunătățirea securității, Apple a făcut actualizări suplimentare pentru aplicația și serverul FaceTime. În plus, pentru a proteja clienții care nu folosesc încă cea mai nouă versiune iOS, Apple a blocat la nivel de server funcția Live Photos pentru versiunile software mai vechi.

Share With: