HomeStiriSecuritate ITActualizările de securitate pentru Google Pixel sunt disponibile după o întârziere
conform-google-android-este-la-fel-de-sigur-ca-ios

Actualizările de securitate pentru Google Pixel sunt disponibile după o întârziere

conform-google-android-este-la-fel-de-sigur-ca-iosActualizările de securitate pentru sistemul de operare Android pe luna noiembrie pentru dispozitivele Pixel/Nexus au fost emise acum două săptămâni, dar nu pentru toate dispozitivele Pixel/Nexus.

Actualizările de securitate pentru sistemul de operare Android pe luna noiembrie pentru dispozitivele Pixel/Nexus au fost emise acum două săptămâni, dar nu și pentru anumite dispozitive precum Google Pixel și Pixel XL, care și-au primit actualizările acum, relatează xda-developers.com.

Nu se știe exact de ce Google a întârziat două săptămâni până să includă actualizările de securitate pentru dispozitivele Pixel lun aceasta. Până și Essential Phone și alte câteva dispozitive au putut primi actualizarea mai repede. De obicei Google este foarte punctual în a distribui actualizările imediat.

Actualizările de securitate din noiembrie marchează ce-a de-a treia actualizare pentru Android 9 Pie de la lansarea sa în august și este prima pentru dispozitivele Pixel 3 și Pixel 3 XL care au fost lansate luna trecută, scrie 9to5google.com.

Actualizările de securitate din noiembrie remediază 17 probleme care datează din 1 noiembrie 2018 și 19 probleme care datează din 5 noiembrie 2018. Vulnerabilitățile variază de la cele clasificate drept „high” la cele „critical”. Cea mai severă vulnerabilitate afectează media framework și ar putea permite unui atacator să execute linii de cod de la distanță prin intermediul unui fișier creat de acesta.

Această actualizare de securitate este ultima pentru dispozitivele Nexus 5X, Nexus 6P și Pixel C. În septembrie, actualizările de securitate pentru Oreo s-au oprit la versiunea 8.1, iar suportul online și prin intermediul apelurilor telefonice va înceta și el după luna noiembrie.

Share With: