HomeStiriSecuritate FizicaUn tablou valoros a fost furat în plină zi dintr-o galerie de artă

Un tablou valoros a fost furat în plină zi dintr-o galerie de artă

Un tablou în valoare de aproximativ 160.000 de euro a fost furat în plină zi, sub ochii vizitatorilor, de la Galeria de Stat Tretiakov din Moscova.

Un bărbat a furat în plină zi un tablou de 160.000 de euro. Totul s-a întâmplat sub privirile vizitatorilor, care şi-au dat seama prea târziu de ce se întâmplă. Hoţul a fost prins a doua zi, iar tabloul, recuperat. Jaful a provocat furia autorităţilor, mai ales că pictura nu era prevăzută cu un sistem de alarmă, aşa cum se întâmplă de obicei în muzee, scrie ziaruldeiasi.ro.

Jaful a avut loc la Galeriile Tretiakov, unul dintre cele mai importante muzee ale Rusiei. Camerele de supraveghere l-au surprins pe hoţ cum se apropie de tablou fără să trezească vreo suspiciune. Convinşi că este un angajat al muzeului, oamenii din jur l-au urmărit cum ia pictura şi pleacă.

„Ai-Petri. Crimeea“, un tablou faimos al pictorului peisagist rus de origine greacă Arhip Kuindji, a dispărut duminică din Galeria de Stat Tretiakov chiar sub ochii unor curioşi şi obiectivele camerelor de supraveghere, scrie adevarul.ro.

Potrivit unor imagini difuzate pe larg de presa rusă, un bărbat ia pur şi simplu pictura de pe perete şi iese cu ea din muzeu fără a fi oprit de agenţii de pază.

Sesizate, Poliţia şi FSB au pornit în căutarea făptaşului. Într-un final, pictura a fost găsită luni pe un şantier de construcţii din apropierea capitalei Rusiei.

Poliţia a reţinut un suspect în acest caz. Este vorba de un bărbat de 31 de ani care avea cazier judiciar.

Share With: