HomeStiriSecuritate FizicaUn tablou estimat la 180.000 de dolari a fost furat de la o casă de licitații din Viena
zece-moldoveni-arestati-pentru-furtul-unor-tablouri-dintr-un-muzeu-italian

Un tablou estimat la 180.000 de dolari a fost furat de la o casă de licitații din Viena

zece-moldoveni-arestati-pentru-furtul-unor-tablouri-dintr-un-muzeu-italianPoliția vieneză a publicat imagini cu trei suspecți de furtul unui tablou al lui Renoir, a cărei valoare este estimată la 180.000 de dolari. Tabloul a fost sustras dintr-o casă de licitații.

Poliția din Austria se află în căutarea a trei suspecți de furt, după ce un tablou al pictorului francez Pierre-Auguste Renoir a fost furat dintr-o casă de licitații din Viena în timpul orelor de vizitare, relatează theguardian.com.

„Golfe, Mer, Falaises Vertes” este un peisaj mai puțin cunoscut al pictorului francez impresionist. Acest tablou a fost sustras din ramă luni seara în timp ce era expus înainte unei licitații găzduite de casa Dorotheum.

Cei trei bărbați au plecat din clădire prin trei ieșiri diferite și au fugit, conform poliției din Viena. Fotografii cu cei trei suspecți au fost publicate după vizionarea imaginilor de pe camerele de securitate.

Pictura din 1895 urma să fie expusă unei licitații miercuri, pentru o sumă cuprinsă între 131.000 de dolari și 181.000 de dolari, scrie nytimes.com.

Hoții au luat-o din ramă și au plecat. Furtul a durat doar câteva minute și nimeni nu a observat. Suspecții nu au tăiat pânza din ramă, dar nu se precizează cum a fost sustrasă. Inspectorul Maierhofer a spus că este un secret pentru a nu inspira și alți hoți.

Dorotheum este cea mai renumită casă de licitații din Viena care a fost înființată de Împăratul Joseph I în 1707

Share With: