HomeStiriSecuritate FizicaUn hoț a sunat la 112 pentru că s-a rănit în timp ce spărgea magazinul
arest

Un hoț a sunat la 112 pentru că s-a rănit în timp ce spărgea magazinul

arestUn hoț a sunat singur la 112 pentru a denunța o spargere, pe care chiar el o dăduse, după ce s-a rănit în geamul pe care l-a spart.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.20, Valentin P., de 30 de ani, din Câmpulung Moldovenesc a sunat la 112 anunțând că în timp ce se afla pe Aleea Venus din Suceava, un bărbat necunoscut ar fi ieșit dintr-un magazin spart, l-a lovit și a fugit, scrie obiectivdesuceava.ro.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că Valentin P. locuiește în Câmpulung Moldovenesc și conform declarației sale, în acea noapte a venit cu trenul în Suceava pentru a retrage de la bancomatul ING o sumă de bani, motivând că pe raza localității de domiciliu nu se află niciun bancomat ING. Cu ocazia cercetării magazinului, s-a constatat că geamul unității era spart pe o suprafață de 80×1.5 m, iar la examinarea acestuia și a cioburilor exterioare au fost identificate urme de sânge. Din interiorul unității se reclamă sustragerea a 24 de pachete de țigări mărcile Dunhill, Pall Mall și Kent, precum și a sumei de 23 de lei.

Poliţiştii au început să aibă suspiciuni, printre altele găsind asupra tânărului mai multe pachete de ţigări din mărcile sustrase din bar, conform monitorulsv.ro.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că spărgătorul este chiar tânărul în vârstă de 30 de ani.

Din cercetările poliţiştilor suceveni a rezultat că tânărul din Câmpulung Moldovenesc a venit la Suceava împreună cu un complice, cu maşina. Acesta a pus ochii pe magazinul-bar de pe Aleea Venus, aflat lângă stația de autobuz Confecția, de pe strada Universității. Aici, susţin anchetatorii, a coborât din maşină şi a spart cu o cheie franceză geamul din partea stângă a barului şi a pătruns în interior.

Hoţul a povestit, mai exact, că în noaptea de 15 aprilie, în jurul orei 22.30, a plecat din Câmpulung Moldovenesc cu autoturismul condus de Sorin Cimpoi (30 de ani), din Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, cu scopul de a fura din magazine. După ce a ajuns în Suceava, pe Aleea Venus, au parcat autoturismul în apropierea barului SC Cricrom SRL, Valentin Petre a coborât din maşină, a spart geamul şi a pătruns în interior. În acest timp, Cimpoi a stat în maşină de pază. După ce a luat din magazin mai multe pachete de ţigări mai multe monede s-a declanşat alarma. Acesta s-a speriat şi în momentul în care a ieşit din magazin pe geamul pe care intrase, s-a tăiat la piciorul drept într-un ciob de sticlă. Întrucât Sorin Simpoi fugise de la locul faptei şi rana de la picior sângera puternic, Petre a sunat la 112 şi a inventat o poveste, scrie ziarulevenimentul.ro.

În baza probatoriului administrat în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”. În cursul zilei de marţi, pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Tânărul a fost adus de polițiști la locul faptei, pentru reconstituire, mai precizează monitorulsv.ro.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Share With: