HomeStiriSecuritate FizicaUn elev din Bocşa a adus la școală o grenadă

Un elev din Bocşa a adus la școală o grenadă

Un elev din Bocşa a adus cu el la școală o grenadă, pe care a vrut s-o arate colegilor lui şi pe care părinții o păstrau acasă, în sufragerie, pe post de bibelou.

Marți, pe 23 octombrie, în jurul prânzului, Poliția orașului Bocșa, din județul Caraș-Severin a fost sesizata cu privire la faptul că un elev a adus la școală o grenadă, conform reper24.ro.

La fața locului s-a deplasat atât un echipaj de poliție cat și unul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Tatăl elevului care a adus-o la școală a declarat ca a găsit-o desfăcuta, în primăvară, pe un teren viran în spatele uzinei, a curățat-o și după asamblare a așezat-o în sufragerie ca bibelou.
O profesoară a luat grenada, a dus-o în cancelarie, după care a sunat la Poliție. Grenada a fost ridicată de către lucrătorii ISU Caraș Severin, scrie stirileprotv.ro.

Polițiștii au întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Un incident grav a avut loc în 2002, când un bărbat a aruncat o grenadă în fața Liceului “Jean Monnet” din capitală.

Au trecut șaisprezece ani de când, la data de 6 noiembrie 2002, un bărbat pe nume Dragoş Ciupercescu a detonat pe trotuarul din faţa Liceului “Jean Monnet” din capitală o grenadă furată, rănind cinci elevi şi degradând unele bunuri. La data de 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă, pe o alee frecventată din Parcul Cişmigiu, magistraţii militari arătând atunci că, în ambele cazuri, acesta a urmărit uciderea unor persoane prin detonarea muniţiei respective, conform Mediafax.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al UM 01348 din Bucureşti, şapte grenade de mână defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65. Acesta a fost condamnat în februarie 2007, la 18 ani de detenţie. La sfârșitul lui 2016, Tribunalul Ilfov i-a admis solicitarea de eliberare condiționată a lui Ciupercescu.

Share With: