HomeStiriSecuritate FizicaSuspecții în dosarul celor doi agenți de pază omorâți nu au fost reținuți din lipsă de probe

Suspecții în dosarul celor doi agenți de pază omorâți nu au fost reținuți din lipsă de probe

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată că i-au lăsat în libertate pe cei doi suspecţi din dosarul morţii paznicilor din Capitală deoarece nu există probe pentru incriminarea lor sau a altor persoane.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au plasat sub control judiciar pe cei doi suspecţi reţinuţi săptămâna trecută în dosarul morţii paznicilor din Capitală, respingând propunerea de arestare preventivă a procurorilor, precizează Mediafax.

„Pe baza propriei sale aprecieri cu privire la elementele de fapt ale cauzei, descrise mai sus, judecătorul de drepturi şi libertăţi consideră că descoperirea celorlalte două cadavre şi a mijloacele de probă administrate după acest moment nu numai că nu a contribuit la micşorarea cercului de persoane bănuite de prima faptă, ci, dimpotrivă, cercul acestor persoane s-a lărgit prin includerea şi a altora”, mai spune motivarea.

Judecătorii au mai precizat că în referatul cu propunere de arestare preventivă se deduce faptul că întregul raţionament al procurorilor este de tipul: „Cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane”.

„Astfel cum se precizează chiar în referatul Parchetului, imaginile înregistrate putând servi pentru a stabili mişcările persoanelor din raza lor de acţiune, dar fără să acopere unde au fost descoperite cele trei cadavre. În aceste condiţii, astfel cum deja am notat mai sus, nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi mai precisă a făptaşului sau făptaşilor”, se arată în motivarea magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul Capitalei, “în noaptea de 15–16.07.2018, în incinta aceleiaşi fabrici, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimelor M.M. şi C.M., agenţi de pază care-şi desfăşurau activitatea la obiectivul menţionat, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior şi lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) conducând la decesul victimelor”. Mai mult, procurorii susţin că cei doi suspecţi se fac vinovaţi de o altă faptă similară înfăptuită cu un an în urmă, scrie adevarul.ro.

Cei doi suspecți neagă că ei ar fi autorii crimelor. Medicii legişti au stabilit că cei doi paznici ucişi au avut parte de o moarte violentă, au suferit multiple traumatisme şi se bănuieşte că au fost împinşi de la înălţime. La audieri, cei doi au recunoscut că se aflau în fabrică atunci când cei doi paznici au fost omorâţi, însă au susţinut că dormeau în barăcile lor.

Share With: