HomeStiriSecuritate FizicaSancțiuni aplicate pe linia pazei obiectivelor în ultima săptămână

Sancțiuni aplicate pe linia pazei obiectivelor în ultima săptămână

Polițiștii au acționat, în mai multe județe, pentru a verifica respectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

În cursul nopţii de 3 aprilie 2019, în intervalul orar 20.00 – 04.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat pe linia evaluării modului de asigurare a dispozitivului de pază în cadrul obiectivelor comerciale, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 11 obiective asigurate cu pază umană şi 23 de agenţi de securitate.

Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003.

De asemenea, în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2019, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iași au acționat pentru verificarea pazei la societățile comerciale, de pe raza de competență, se arată într-un buletin de presă al IPJ Iași.

În cadrul acțiunii au fost controlați 37 de agenți de pază și au fost verificate 35 de unități și societăți comerciale.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în cuantum de 10.300 de lei, fiind sancționați trei agenți de pază, doi administratori de societăți comerciale și trei administratori de societăți de pază.

Spre exemplu, un bărbat, de 50 de ani, agent de pază, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 333/2003, întrucât a fost găsit efectuând serviciul de pază la un obiectiv, din municipiul Iași, fără a fi echipat cu uniforma de serviciu.

Și polițiștii IPJ Timiș au desfășurat, vineri, 4 aprilie, o acțiune în Sânnicolau Mare, dar și în localitățile limitrofe. La controale au participat polițiști de la ordine publică, rutieră, investigare a criminalităţii economice, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase şi reprezentanţi ai Inspectoratului Pentru Situații de Urgenţă Timis, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, ai Direcţiei de Sănatate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară, precum şi ai Gărzii de Mediu, scrie tion.ro.

„Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autovehicule cu încălcarea legislaţiei rutiere, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă. Astfel, au fost controlate 11 unități comerciale, 18 producători agricoli şi 3 sisteme de pază, polițiștii legitimând 480 de persoane şi controlând 251 de autovehicule”, se menționează în comunicatul IPJ Timiș

Share With: