HomeStiriSecuritate FizicaSancțiune de 10.000 de lei pentru lipsa analizei de risc

Sancțiune de 10.000 de lei pentru lipsa analizei de risc

Polițiști prahoveni care au verificat o societate comercială dintr-un parc au aplicat o sancțiune, în valoare de 10.000 de lei, pentru lipsa analizei de risc la securitate fizică.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au definitivat controalele efectuate la începutul lunii septembrie la o societate comercială şi la administraţia unui parc. La societatea comercială au constatat că nu era întocmită analiza de risc la securitatea fizică a obiectivului, motiv pentru care reprezentantului acesteia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei, se precizează într-un buletin de presă al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Având în vedere că poliţiştii au constatat că administraţia parcului desfăşoară activităţi de acvacultură fără a deţine licenţă în acest sens, reprezentantului său i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei. Totodată, s-a dispus interzicerea desfăşurării de activităţi economice de pescuit recreativ/pescuit comercial până la obţinerea licenţei.

De asemenea, au constatat că firma care asigură serviciile de pază în cadrul parcului nu a respectat prevederile Planului de pază avizat, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu o amendă de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/2003.

Share With: