Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din magazine
Polițiștii dâmbovițeni fac recomandări menite să prevină furturile din magazine în contextul depistării unei persoane bănuite de furt din supermarket.
La data de 10 iulie 2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au identificat principala bănuită de comiterea infracţiunii de furt, în persoana unei femei de 63 de ani, din localitate. În sarcina acesteia s-a reţinut că, la data de 06 iulie 2018, în timp ce se afla într-un supermarket din Fieni, ar fi sustras mai multe produse alimentare, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite, se precizează într-un comunicat al IPJ Dâmbovita, citat de Agerpres.
Faţă de cea în cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de furt.
Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici:
În magazinele cu autoservire, este necesară amenajarea unor rafturi unde vor fi depozitate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat.
Acordaţi atenţie sporită persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie diverse produse.
În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă cu mai multe sortimente de îmbrăcăminte.
Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor.
Înainte de închiderea magazinului, controlaţi toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea vreunei persoane să rămână înăuntru.
Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.
Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!
În SUA, o cercetare relevă că pierderile din magazinele de retail ca urmare a furturilor nu arată o îmbunătățire, scrie securityinfowatch.com.
Cei care au participat la cercetare au precizat că au surprins 432.046 de persoane care au încercat să le înșele încrederea (hoți sau angajați) în 2017. Acest număr a crescut cu 1,7% față de 2016. În plus, suma de bani recuperată de la persoanele surprinse furând depășește 188 de milioane de doari, reprezentând o creștere de 8,1% față de 2016.
Cel mai mare factor de risc în ceea ce privește hoții este siguranța angajaților și clienților. Hoții devin mai vocali și mai agresivi în cazurile de furt.