HomeStiriSecuritate FizicaProfesor jignit de un părinte: Agentul de pază și părintele, amendați

Profesor jignit de un părinte: Agentul de pază și părintele, amendați

elevii-constanteni-cer-din-nou-primariei-sa-asigure-paza-din-bugetul-localUn profesor de la un colegiu din Brăila a fost jignit chiar în sala de clasă de părintele unui elev. Agentul care asigura paza unității de învățământ și părintele au fost sancționați de polițiști.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional un brăilean care a pătruns fără drept în incinta colegiului unde învaţa copilul său, apoi într-o sală de clasă, adresând cuvinte jignitoare unuia dintre profesori, scrie adevarul.ro.

Pe 20 mai, directorul unui colegiu din Brăila a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în ziua de 13 mai, părintele unui elev din cadrul colegiului ar fi pătruns fără drept în incinta unei săli de curs şi ar fi adresat cuvinte jignitoare unui cadru didactic.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate le-au identificat pe cele două persoane, iar situaţia conflictuală a fost aplanată în urma discuţiilor purtate cu acestea, scrie obiectivbr.ro.

Părintele a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991. Tot amendă a primit şi agentul de pază al unităţii de învăţământ conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, iar la nivelul colegiului urmează să fie demarată o anchetă.

Un incident mai grav a avut loc în urmă cu câteva zile, la un liceu din Drobeta – Turnu Severin, când un elev de 12 ani a fost înjunghiat de un coleg de clasă, informa, pe 15 mai, stiri.tvr.ro.

Incidentul s-a petrecut la Colegiul Național Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin, în pauza mare. Cei doi băieți de clasa a VI-a erau în toaleta şcolii când între ei a izbucnit un conflict spontan, dintr-un motiv deocamdată necunoscut.
Unul dintre băieți a scos un briceag și l-a înjunghiat pe celălalt.

Iniţial, băiatul rănit a primit îngrijiri medicale la cabinetul şcolii şi a plecat cu mama acasă. Dar câteva ore mai târziu, copilul a fost dus de părinți la spital, unde a fost operat de urgență.

Psihologul școlii spune că băiatul care și-a înjunghiat colegul este un elev bun la învățătură, dar cu probleme de comportament.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări.

Share With: