HomeStiriSecuritate FizicaPrimul jaf bancar dintr-o localitate din Norvegia: Hoțul a fost arestat repede

Primul jaf bancar dintr-o localitate din Norvegia: Hoțul a fost arestat repede

Primul jaf bancar din Longyearbyen, care se află în Norvegia, a fost comis vinerea trecută. Hoțul a fost arestat foarte repede.

Un bărbat înarmat a jefuit o bancă care se află în cea mai nordică așezare a cercului Arctic. El a fost prins la scurt timp după jaf. Banca este situată în Longyearbyen, capitala arhipelagului Svalbard. Longyearbyen se află pe o insulă situată la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Peninsula Scandinavică, cu o populație de 2.000 de locuitori, conform dailymail.co.uk.

Acesta a fost unul dintre jafurile cu cele mai mari şanse de a fi sortite eşecului. În Longyearbyen toţi locuitorii se cunosc între ei, iar aeroportul local reprezintă aproape singura cale de a părăsi localitatea. În această perioadă a anului, teritoriul norvegian Svalbard este cufundat în întuneric total, iar temperaturile pot să coboare până la valoarea de -20 de grade Celsius, conform stirileprotv.ro.

S-a produs un atac armat în jurul orei locale 10:40 (09:40 GMT)”, a declarat pentru AFP Terje Carlsen, purtător de cuvânt al guvernului local. “Un bărbat echipat cu o armă de foc a furat o sumă de bani. A fost arestat destul de repede”, în centrul oraşului Longyerbyen, a adăugat același oficial norvegian.

Autorităţile au refuzat să dezvăluie identitatea suspectului, suma furată – descoperită asupra autorului jafului – şi tipul de armă utilizată.

Poliţia a precizat că este vorba despre un cetăţean străin, aflat în trecere prin arhipelagul Svalbard. Autorul jafului a fost expediat la Tromso, oraş din partea nordică a Norvegiei continentale, pentru a fi audiat.

Share With: