HomeStiriSecuritate FizicaPrimarul Sucevei le spune părinților să nu mai dea bani pentru pază deoarece școlile o au în buget
Primarul Sucevei le spune părinților să nu mai dea bani pentru pază doarece școlile o au în buget

Primarul Sucevei le spune părinților să nu mai dea bani pentru pază deoarece școlile o au în buget

Primarul Sucevei le spune părinților să nu mai dea bani pentru pază doarece școlile o au în bugetPrimarul Sucevei, Ion Lungu, cere din nou părinților să nu mai dea bani pentru pază la școli deoarece că bugetul alocat pentru asta este de peste 800.000 de lei.

Primarul Sucevei ii asigura pe părinți ca municipalitatea asigura suficiente fonduri către unitățile de invatamant, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa plateasca fondul clasei sau al scolii, scrie newsme.ro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a reluat apelul catre parinti pentru ca acestia sa nu mai contribui cu bani la fondul clasei sau al scolii. Conform datelor sale, in acest an, suma de 821.677 de lei a fost asigurata de municipalitate doar pentru asigurarea pazei la unitatile de invatamant care au solicitat acest lucru.

Lungu a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că bugetul alocat de administraţia locală pentru acest obiectiv este de 821.677 de lei, dar numai 28 de unităţi de învăţământ, dintre cele 39 existente la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, au solicitat fonduri pentru pază, conform monitorulsv.ro.

Primarul a subliniat că, pentru a primi bani, şcolile, grădiniţele şi liceele trebuie să îi solicite, iar după aceea să-i cheltuie conform procedurii legale – licitaţie, contract etc.

Încă o dată spun că nu este necesar ca părinții să dea bani pentru pază, pentru cretă, pentru fondul clasei. Municipalitatea suceveană asigură bugete destul de consistente pentru unitățile de învățământ”, a spus primarul, citat de newsbucovina.ro.

El a mai arătat că pe lângă aceste sume,  aproape la toate unitățile de învățământ se asigură și instalarea de sisteme de supraveghere video.

Vechea practică de a se cere bani părinţilor pentru „fondul de clasă”, iar mai nou, pentru serviciile de pază din şcoli, a fost condamnată de primarul Sucevei, în februarie 2019. Ion Lungu le-a cerut imperativ celor din conducerea unităţilor şcolare să renunţe total la aceste „obiceiuri” după ce a prezentat proiectul de buget local pe 2019, prin care unităţile şcolare beneficiază de 40 de milioane de lei, mai mult cu 12% faţă de anul trecut, scrie monitorulsv.ro.

Cu paza şcolilor este foarte simplu, se face licitaţie pentru servicii de pază privată şi facturile sunt acoperite de la bugetul local. Să nu aud poveşti că nu sunt bani de pază sau că sunt pretenţii ca paza şcolilor să fie făcută cu poliţişti locali. Nu avem suficienţi pentru câţi ne trebuie să patruleze pe străzi, avem zone mari care nu sunt acoperite din cauza acestui deficit, de aproximativ 40 de poliţişti locali. Doar unde e rea-voinţă sau incompetenţă nu se poate asigura paza în şcoală. Cine nu ştie cum să procedeze să vină la primărie şi îi învăţăm cum trebuie făcute achiziţiile publice”, a adăugat edilul sucevean, adresându-se directorilor de şcoli.

Share With: