HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii verifică paza societăților comerciale

Polițiștii verifică paza societăților comerciale

Polițiștii efectuează controale la societăți comerciale pentru a verifica modul de asigurare a pazei acestora.

La data de 4 februarie 2019, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au acţionat pentru verificarea pazei la societățile comerciale, de pe raza de competență, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 3 instruiri ale agenților de pază, au fost controlați 14 agenți de pază și au fost verificate 12 societăți comerciale.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în cuantum de 2.000 de lei, fiind sancționați trei agenți de pază și administratorul unei societăți comerciale.

Spre exemplu, un bărbat, de 50 de ani, agent de pază, a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 301/2012, întrucât a fost a fost găsit efectuând serviciul de pază la punctul de lucru, din municipiul Iași, fără ținuta completă cu care a fost echipat de conducerea unităţii, fără ecusonul de identificare şi fără mijloacele de autoapărare.

De asemenea, în zilele de 2 şi 3 februarie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Chiscani din județul Brăila au desfăşurat o acţiune de control la diferite societăţi pentru a verifica modul de executare al serviciului de către agenţii de pază de pe raza localităţii, conform obiectivbr.ro.

Cu ocazia controlului, au fost identificaţi cinci agenţi de pază care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 1.500 lei potrivit Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Share With: