HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii fac recomandări pentru protejarea societăților comerciale de furturi
recomandarile-politiei-pentru-o-vacanta-linistita

Polițiștii fac recomandări pentru protejarea societăților comerciale de furturi

recomandarile-politiei-pentru-o-vacanta-linistitaCa urmarea a reținerii a trei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, polițiștii fac recomandări pentru protejarea societăților comerciale de hoți.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui au probat activitatea infracţională a trei persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, din Vaslui, bănuite de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, se precizează într-un buletin de presă al IPJ Vaslui.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 27/28 octombrie 2018, cei trei bănuiţi, însoţiţi de un minor în vârstă de 14 ani, au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din localitatea Vaslui şi au sustras mai multe unelte de tâmplărie. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este de aproximativ 3.900 lei.

Împotriva celor trei persoane majore, în data de 14 noiembrie a.c., a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea preventivă a bărbaţilor în vârstă de 29 de ani pentru 30 de zile.

Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

– Dotaţi societăţile pe care le administraţi cu un sistem viabil de alarmă;

– Montaţi în punctele sensibile ale spaţiilor comerciale un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoţilor în interior;

– Este recomandat ca uşa de acces în spaţiul comercial să fie prevăzută cu un sistem de protecţie tip clopot care să protejeze lacătul şi să îngreuneze activitatea infracţională a hoţului;

– Apelaţi la serviciile unei societăţi de pază şi intervenţie rapidă;

– Angajaţi pe timpul nopţii un paznic.

Share With: