HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii au reținut un bărbat bănuit că a participat la jaful de la o bancă din Baia Mare

Polițiștii au reținut un bărbat bănuit că a participat la jaful de la o bancă din Baia Mare

Unul dintre suspecţii în cazul jafului din luna mai de la o bancă din Baia Mare a fost prins de poliţişti, acesta fiind domiciliat fără forme legale în Oradea, judeţul Bihor.

Autorităţile au confirmat că unul dintre autorii jafului băncii din Baia Mare a fost prins joi, după ce au avut loc mai multe percheziţii domiciliare. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, scrie adevarul.ro.

Autorul jafului de la o unitate bancară din Baia Mare a fost prins şi reţinut ieri, de către poliţişti. Acesta este un bărbat de 40 de ani, din judeţul Caraş Severin, care locuia fără forme legale în Oradea.

Jaful a avut loc în luna mai, într-o unitate bancară dintr-un cartier liniştit din Baia Mare. Atunci, doi bărbaţi care circulau cu un scuter au intrat în bancă, cu căştile de motociclişti pe cap, înarmaţi, unul cu un pistol, iar altul cu o macetă. Cei doi au plecat de acolo cu aproximativ 100.000 de lei. Scuterul lor a fost găsit de poliţişti la scurt timp, abandonat. Acesta, se pare, i-a dus pe poliţişti la cei care au comis jaful.

Potrivit Poliţiei, încă din momentul în care a fost sesizată fapta, s-a constituit o echipă complexă de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru identificarea şi prinderea autorilor, scrie Mediafax.ro.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare a emis trei mandate de percheziţie domiciliară.

Astfel, poliţiştii au făcut joi cele trei percheziţii domiciliare, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în judeţele Bihor şi Caraş-Severin. Toate activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, precum şi cooperarea cu alte structuri de specialitate, şi-au dovedit eficienţa.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, identificarea tuturor persoanelor implicate şi recuperarea prejudiciului.

Share With: