HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii acționează pentru verificarea agenților de pază și a societăților comerciale

Polițiștii acționează pentru verificarea agenților de pază și a societăților comerciale

Agenți de pază și administratori de societăți comerciale din Iași au fost verificați de polițiști, iar Serviciul de Ordine Publică – Sisteme de Pază a verificat activitatea centrelor de colectare a deșeurilor.

La data de 11 martie 2019, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iași au acţionat pentru verificarea pazei la societățile comerciale, de pe raza de competență, conform unui buletin de presă al IPJ Iași.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 6 instuiri ale agenților de pază, au fost controlați 10 agenți de pază și au fost verificate 12 societăți comerciale.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012, în cuantum de 2.000 de lei, fiind sancționați doi agenți de pază și administratorul unei societăți comerciale.

Spre exemplu, un bărbat, de 54 de ani, agent de pază, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 333/2003, întrucât a fost găsit efectuând serviciul de pază la un obiectiv, din municipiul Iași, fără ecuson și fără a avea ținuta completă cu care a fost echipat.

În județul Prahova, în noaptea de 09/10 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune în vederea combaterii faptelor antisociale în zona discotecilor şi barurilor de pe raza localităţii Ceptura. Poliţiştii au legitimat 78 de persoane, au controlat 46 de autovehicule şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.085 lei. Au confiscat băuturi alcoolice, în valoare de 530 lei, se menționează într-un bulerin de presă al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Spre exemplu, la o discotecă, s-a constatat faptul că obiectivul nu are plan de pază avizat, fiind aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei.

În plus, la data de 13 martie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Sisteme de Pază, au acționat la mai multe centre de colectare, reciclare şi valorificare a deşeurilor.
Poliţiştii au efectuat controale la şase centre de colectare a deşeurilor pe raza municipiului Bucureşti pentru a verifica respectarea legislației în vigoare.

Share With: