HomeStiriSecuritate FizicaOpt persoane trimise în judecată pentru furt și tâlhărie
trei-persoane-arestate-in-cazul-furtului-de-la-alro-slatina

Opt persoane trimise în judecată pentru furt și tâlhărie

8 persoane din București, bănuite de furturi din două centre comerciale din municipiul Piteşti și de tâlhărie, au fost reținute și trimise în judecată de polițiști.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie, conform unui buletin de presă al IPJ Argeș.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada iulie – septembrie 2018, 8 persoane, toate din Bucureşti, ar fi sustras diverse bunuri din magazine vestimentare situate în două centre comerciale din municipiul Piteşti. Totodată, aceştia sunt bănuiţi că, pentru a-şi asigura scăparea, ar fi agresat personalul de pază al unuia dintre magazine.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 21.000 de lei.

Reamintim că, pentru probarea activităţii infracţionale a celor în cauză, în dimineaţa zilei de 4 octombrie 2018, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti la locuinţele celor în cauză.

În urma percheziţiilor poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe articole vestimentare susceptibile a fi sustrase, precum şi mai multe dispozitive susceptibile a fi folosite pentru dezactivarea sistemelor de alarmă instalate pe articole vestimentare.

În urma acţiunii, două dintre persoanele cercetate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, faţă de o persoană a fost dispusă continuarea cercetărilor în arest la domiciliu, iar faţă de alte trei persoane a fost dispusă continuarea cercetărilor sub control judiciar.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propuneri de terminare a umăririi penale, emitere a rechizitoriului şi trimitere în judecată a celor opt inculpaţi.

Share With: