HomeStiriSecuritate FizicaNouă români au furat bunuri de peste un milion de euro în Germania în doar 3 luni
Nouă români au furat bunuri de peste un milion de euro în Germania în doar 3 luni

Nouă români au furat bunuri de peste un milion de euro în Germania în doar 3 luni

Nouă români au furat bunuri de peste un milion de euro în Germania în doar 3 luniNouă cetățeni români sunt judecați pentru jaf la Dusseldorf. Aceștia au furat bunuri în valoare totală de peste  un milion de euro.

Românii vizau TIR-urile cu marfă care staționau în parcările din Germania. În total, au jefuit 42 de camioane, în perioada ianuarie – aprilie 2019. Între altele, polițiștii le-au găsit și confiscat 12 tone de cositor, relatează rp-online.de, citat de digi24.ro.

Cei nouă români, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, acționau în general noaptea, când șoferii TIR-urilor staționate dormeau. Tăiau prelatele camioanelor, apoi încărcau bunurile de valoare în mașinile lor.

Hoții au fost arestaţi în aprilie, după mai multe săptămâni de filaj ale anchetatorilor germani. Primii prinși au fost cinci tineri care au furat cositor dintr-un camion şi l-au încărcat în mașina lor.

Au urmat percheziţiile domiciliare şi identificarea altor patru membri ai bandei. În total, poliţia suspectează că au comis jafuri în valoare de aproape un milion de euro, scrie stiridiaspora.ro.

Din casa unuia dintre cei noi au fost ridicate 12 tone de cositor, în valoare de 170.000 de euro. Dintr-o altă locaţie unde adăposteau românii bunurile furate au fost ridicaţi 10 paleţi cu alimente pentru copii în valoare de 75.000 de euro, iar în februarie românii au furat 13 paleţi cu wiskey Jack Daniels în valoare de 62.400 de euro.

Românii au reuşit însă să vândă mare parte din ce au furat, iar din bani mulţi îşi cumpăraseră maşini de lux.

Judectorul a anunţat că va da sentinţa în cazul lor în februarie anul viitor, până atunci urmând să aibă loc alte 5 termene de judecată.

Share With: