HomeStiriSecuritate FizicaNeatenția și lipsa măsurilor de protecție au ajutat o femeie să comită furturi
Neatenția și lipsa măsurilor de protecție au ajutat o femeie să comită furturi

Neatenția și lipsa măsurilor de protecție au ajutat o femeie să comită furturi

Neatenția și lipsa măsurilor de protecție au ajutat o femeie să comită furturiO femeie a profitat de neatenția și lipsa măsurilor de protecție a bunurilor personale ale victimelor pentru a comite mai multe infracțiuni, în special furturi.

Joi, 4 iulie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut o tânără în vârstă de 27 de ani, bănuită de săvârşirea mai multor infracţiuni,  fapte comise pe raza sectorului 3, conform DGPMB.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care o femeie de 51 de ani reclama faptul că la data de 10 iunie 2019, în jurul orei 20.30, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă o geantă  ce conţinea mai multe documente personale şi o  sumă de bani.

Poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie au demarat cercetările,  identificând  o tânără de 27 de ani, cunoscută cu preocupări de natură infracţională, bănuită de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat în sarcina acesteia a fost reţinută săvârşirea faptei, stabilindu-se că femeia ar mai fi comis şi  alte infracțiuni:

– joi, 27 iunie 2019, în intervalul orar 18.00-20.00, în timp ce se afla într-o clădire aflată în regim  de șantier,  pe raza sectorului 3, profitând de neatenția persoanei vătămate,  i-ar fi sustras un portofel ce conținea  o sumă de bani, documente personale şi mai multe carduri bancare. Ulterior, aceasta ar fi utilizat unul dintre cardurile sustrase la efectuarea mai multor plăți  în regim contactless, în valoare de 950 lei.

– la data de 29 iunie 2019, în jurul orei 12.00, în timp ce persoana vătămată  se afla în locuinţă, profitând de uşa de acces lăsată neasigurată, ar fi pătruns într-un apartament, de unde ar fi  sustras un portofel care conținea două carduri bancare şi documente personale. Mai târziu,  folosind cele două carduri ar fi efectuat plăţi contactless, la diferite magazine, în valoare de aproximativ 350 lei.

În cursul zilei de ieri, femeia a fost reţinută,  cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic, cu cea în cauză în stare de reținere.

Share With: