HomeStiriSecuritate FizicaJaf pe șantierul Habitat din Bacău: Hoții au furat centrale termice și calorifere
hotii-profita-de-lipsa-unui-sistem-de-paza

Jaf pe șantierul Habitat din Bacău: Hoții au furat centrale termice și calorifere

hot de locuinteCasele sociale din cartierul „Izvoare”, construite de Habitat for Humanity, sunt sparte de hoți care fură chiar și calorifere, după ce în iarnă au fost furate centralele termice.

După ce în urmă cu doi ani 800 de voluntari din 15 țări (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia etc) și din companiile românești au construit la Bacău 40 de locuințe în doar cinci zile și alți 1.200 de voluntari au lucrat la pregătirea șantierului și realizarea fundațiilor, acum cartierul de la marginea orașului este pustiu. Mai mult decât atât, pentru că locatarii nu au reușit să se mute deoarece că nu sunt racordați la utilități, casele pentru care au primit cheile le sunt devastate de hoți, scrie ziarulevenimentul.ro.

După ce în iarnă au fost furate centralele termice din case, zilele acestea au fost date două spargeri, fiind furate până și caloriferele.

Este pentru a doua oară când ne sunt sparte casele. Și se întâmplă asta numai în colțul vesel, adică în zona unde vecini sunt niște familii de rromi. În zona asta sunt numai bălării, deci poate intra în cartier oricine. Am văzut că din două case au fost furate caloriferele. La a mea nu știu, pentru că nu ni s-a dat voie, până nu vin criminaliștii să ia amprente și tot ce trebuie”, a spus Bianca Conțu, beneficiar care ar fi urmat să se mute în noua casă, scrie jurnaldebacau.ro.

După spargerea produsă în iarnă, reprezentanții Habitat for Humanity au decis să demonteze centralele care au scăpat de mâna hoților și transportate la sediul din Comănești a Asociației. Pentru că încă nu a fost amenajată canalizarea, deși a fost finalizată alimentarea cu gaze și energie electrică, beneficiarii nu s-au mutat în noile case. Așa că, în lipsa unor obiecte valoroase, hoții s-au mulțumit să fure caloriferele din case.

Interesant este că în zona cartierului rezidențial este un bărbat care asigură paza imobilelor. „Degeaba. Ce poate face un singur om la ditamai cartierul? În plus, dacă hoții sunt mai mulți, chiar că n-are cum să le facă față. Măcar de-ar fi iluminat public în zonă! Un vecin și-a pus senzor de mișcare, dar i-au tăiat cablurile electrice”, mai spun beneficiarii caselor sparte de hoți.

Share With: