HomeStiriSecuritate FizicaJaf de 500.000 de lei în Brăila: Hoții au furat banii dintr-un portbagaj VIDEO
Jaf de 500.000 de lei în Brăila: Hoții au furat banii dintr-un portbagaj

Jaf de 500.000 de lei în Brăila: Hoții au furat banii dintr-un portbagaj VIDEO

Jaf de 500.000 de lei în Brăila: Hoții au furat banii dintr-un portbagajPatronul unei firme care distribuie produse din tutun a fost jefuit de jumătate de milion de lei, după ce hoții i-au spart luneta la maşină și au furat banii din portbagaj. Cei doi hoți au fost reținuți la scurt timp.

Un om de afaceri din Brăila a fost victima unui jaf, cel mai probabil la pont, luni dimineaţă. Maşina, parcată pe stradă, a fost spartă de doi hoţi înarmaţi care au furat din autoturism 500.000 de lei. Asta s-a întâmplat la doar câteva secunde după ce omul de afaceri pusese banii în maşină şi apoi se întorsese spre firmă lăsând maşina nepăzită, scrie monitoruldegalati.ro.

Pe imaginile suprinse pe camerele de supraveghere se vede cum, înainte ca omul de afaceri să iasă cu geanta cu bani şi să o pună în maşină, o altă maşină parcase în colţul străzii. După ce victima a pus banii în maşină şi a plecat, hoţii au fugit, au spart luneta cu patul unui pistol şi au furat banii. Posibil să fi acţionat la pont. Iniţial au lovit cu patul pistolului geamurile din lateral, aşa au scăpat trei cartuşe, apoi au lovit luneta care a cedat.

Hoţii îi ştiau foarte bine obiceiurile şi cunoşteau faptul că în zilele de luni duce la banca sumele cele mai mari, colectate inclusiv în weekend. Anchetatorii au găsit lângă maşină şi 3 cartuşe de armă neletală, nepercutate, ceea ce înseamnă că hoţii erau înarmaţi, scrie stirileprotv.ro.

În imaginile filmate de o cameră de supraveghere se vede cum, cu doar câteva minute înainte de ora 9, patronul firmei, îmbrăcat cu o geacă roşie, iese dintr-o curte cu două sacose pe care le pune pe bancheta din spate a maşinii. Traversează, apoi, relaxat, şi merge la sediul societăţii comerciale.

Din urma lui, cei doi indivizi coboară dintr-o maşină și reușesc să spargă luneta și să plece cu banii.

Din câte se pare, alama maşinii s-a declanşat, dar, în momentul în care patronul a ieşit alergând în stradă, deja maşina hoţilor demară în trombă.

Cei doi autori ai furtului de luni de la Brăila, care au spart maşina unui om de afaceri şi au furat 500.000 lei, au fost găsiţi şi reţinuţi luni seară pentru 24 de ore, precizează ziaruldeiasi.ro.

Potrivit IPJ BrăilA, cei doi bărbaţi de 45 si 46 de ani au fost plasaţi în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă al IPJ Brăila, urmând sa fie prezentaţi marţi cu propunere de arestare preventivă.

În dimineaţa de 15 aprilie, ora 09,00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un brăilean cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe raza municipiului. În urma cercetărilor efectuate, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi au fost identificaţi şi depistaţi, pe raza municipiului Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, citează adevarul.ro.

Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca astăzi, 16.04.2019, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de furt calificat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Un jaf asemănător a avut loc, la începutul lunii martie, în Suceava. Trei hoți au furat, în câteva secunde, o geantă cu bani din portbagajul mașinii unui administrator al unei case de schimb valutar din Suceava. Acesta mergea să depună banii la bancă și mai întâi s-a dus să verifice dacă era deschisă. Hoții au profitat că a părăsit mașina și, ajutați de o rangă, au deschis portbagajul mașinii, de unde au sustras banii, conform securityportal.ro.

Share With: