HomeStiriSecuritate FizicaJaf de 1 milion de dolari pe un aeroport din Mexic
incercare-de-jaf-cu-un-pistol-la-o-banca-din-cluj-napoca

Jaf de 1 milion de dolari pe un aeroport din Mexic

incercare-de-jaf-cu-un-pistol-la-o-banca-din-cluj-napocaMai mulți hoți mascați și înarmați au jefuit, joia trecută, un transport de bani care urma să fie încărcat la bordul unui avion pe un aeroport internațional din Mexic.

Autoritățile mexicane au declarat că, joia trecută, o bandă de hoți îndrăzneți au urmărit un vehicul blindat, au pătruns pe un aeroport din centrul Mexicului și au plecat cu banii care urmau să fie încărcați la bordul unui avion, relatează washingtonpost.com.

Jaful a durat doar trei minute. Reprezentanții aeroportului internațional Guanajuato au spus că vehiculul blindat a intrat pe aeroport miercuri seara ca urmare a ceea ce părea un transport de bani aranjat dinainte.

Hoții mascați au pătruns pe aeroport în propriul vehicul și au mers către zona în care se încărcau bagajele, deși nu au intrat pe pistă, au declarat administratorii aeroportului.

Guvernul statului Guanajuato a spus că bărbații au amenințat cu armele persoanele care încărcau banii și au fugit cu o sumă de bani care nu fusese încă determinată, folosind o altă rută de cât ce pe care au venit. Presa locală a raportat că jaful ar fi produs un prejudiciu de aproximativ un milion de dolari.

Un reprezentant al statului Guanajuato a declarat, sub protecția anonimatului, deoarece nu a fost autorizat să răspundă la întrebări, că în noaptea de miercuri spre joi, săptămâna trecută, a avut loc un jaf pe pista aeroportului internațional all statului, scrie citynews1130.com.

Hoții au furat banii care erau transportați către avion în cărucioare pentru bagaje. Reprezentantul statului a precizat că nu se știe clar câți hoți au participat la jaf sau câți bani au sustras.

Într-o declarație ulterioară, operatorul Grupo Aeroportuario del Pacífico a declarat că gruparea de hoți a pătruns în aeroport prin gardul care înconjoară perimetrul și au ieșit prin dărâmarea unei alte porțiuni a gardului, scrie channelnewsasia.com.

Guanajuato este unul dintre cele mai importante centre industriale din Mexic, cu o mare concentrare de producători de automobile, avioane și alte industrii grele. Aceste activități, precum și prezența unei infrastructuri energetice importante, au atras organizațiile infracționale care participă în activități de șantaj, răpiri și furt de combustibil, conform autorităților.

Share With: