HomeStiriSecuritate FizicaÎnșelăciune la casa de amanet: Un bărbat a fost reținut cu ajutorul agenților de pază

Înșelăciune la casa de amanet: Un bărbat a fost reținut cu ajutorul agenților de pază

politistii-au-verificat-modul-in-care-agentii-de-paza-isi-indeplinesc-atributiileDoi bărbați din Ialomița au încercat să păcălească angajații unor case de amanet din Bistrița cu obiecte suflate cu aur. Unul dintre ei a fost reținut cu ajutorul agenților de pază, iar altul este căutat de polițiști.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore un ialomițean prins în flagrant, în timp ce încerca să înșele la amanet și caută pe un altul, bănuit de înșelăciune, se arată într-un buletin de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 9 aprilie 2019, un bărbat de 59 de ani, din Urziceni, judeţul Ialomiţa s-a prezentat la o casă de amanet din Bistriţa, unde a oferit spre amanetare o cruciuliţă ca fiind din aur şi a primit de la angajată, la schimb, suma de 1.400 de lei. Ulterior încheierii contractului, aceasta şi-a dat seama că a fost indusă în eroare, respectiv obiectul fiind doar suflat cu un strat subţire din aur şi a alertat Poliţia.

La scurt timp, un alt bărbat, de 48 de ani, din localitatea Jilavele, judeţul Ialomiţa, a fost prins în flagrant, de poliţiştii Biroului de Ordine Publică, cu sprijinul angajaţilor societăţii de pază, în timp ce încerca să înşele la o altă casă de amanet din Bistriţa, prin aceeaşi metodă. Acesta s-a prezentat la casa de amanet şi a încercat să amaneteze o cruciuliţă ca fiind din aur, însă administratorul societăţii şi-a dat seama că obiectul este doar placat cu aur şi a acţionat butonul de panică.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune. De asemenea, poliţiştii îl caută pe bărbatul de 59 de ani, care este cercetat pentru înşelăciune.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei”, recomandă polițiștii.

Share With: