HomeStiriSecuritate FizicaÎn India, agenţilor de securitate de pe aeroporturi li se cere să zâmbească mai puţin

În India, agenţilor de securitate de pe aeroporturi li se cere să zâmbească mai puţin

Conform unor informații, personalului de securitate din aeroporturi li s-a spus să nu mai zâmbească atât de mult.

Central Industrial Security Force (CISF), care se ocupă de siguranța aviației, ca trece de la un sistem de zâmbete largi la unul suficient, conform Indian Express, citat de ndtv.com.

Această măsură ar fi fost luată pentru ca CISF să fie „mai vigilent decât prietenos”. Personalul de securitate va fi pregătit de consultanți internaționali ca să analizeze comportamente.

Autoritățile din India le cere agenţilor de securitate din aeroporturi să fie mai vigilenţi şi mai puţin prietenoşi, informează BBC. Oficialii spun că zâmbitul excesiv creşte riscul atacurilor teroriste scrie mediafax.ro.

Rajesh Ranjan, director general al forţelor responsabile cu securitatea aeroporturilor, a declarat că 9 din 11 atacuri teroriste au avut loc din cauza angajaţilor care se purtau prietenos cu călătorii.

Nu este pentru prima dată când li s-a cerut să facă schimbări. În iulie, poliţia din Karnataka le-a spus ofiţerilor să slăbească, altfel vor fi suspendaţi.

CISF se ocupă de asigurarea securității în 60 dintre cele 100 de aeroporturi din țară. Poliția locală și forțele paramilitare asigură securitatea la celelalte 40 de aeroporturi, scrie telegraphindia.com.

Conform unor declarații ai unor reprezentanți ai biroului de informații din India, există câteva vulnerabilități de securitate în aeroporturile mai mici, deși nu precizează care sunt acestea.

Agențiile de securitate au propus protocoale de securitate standardizate la aceste aeroporturi, inclusiv controlul intrărilor și ieșirilor pentru personalul aeroporturilor cu ajutorul unor cartele de acces, date de identificare biometrice și numere unice de identificare.

Share With: