HomeStiriSecuritate FizicaFurturi în județul Iași: Casa unui bătrân și o clădire de birouri au fost jefuite
Furturi în județul Iași: Casa unui bătrân și o clădire de birouri au fost jefuite

Furturi în județul Iași: Casa unui bătrân și o clădire de birouri au fost jefuite

Furturi în județul Iași: Casa unui bătrân și o clădire de birouri au fost jefuiteCasa unui bătrân dintr-o localitate ieșeană și o clădire de birouri din Iași au fost jefuite săptămâna trecută.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis un dosar penal pe numele unui tânăr care este acuzat de furt calificat, scrie ziaruldeiasi.ro.

Originar din comuna Ciurea, individul a fost capturat de către agenţii de la Secţia 2 în data de 19 iulie.

„Din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că acesta ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat, de 66 de ani, din comuna Ciurea, de unde ar fi sustras 3.600 de lei şi bijuterii”, au precizat poliţiştii ieşeni. Aceştia au mai arătat că prejudiciul a fost recuperat.

În plus, sâmbătă dimineață a fost sesizat un jaf la cladirea de birouri Racemi din Iași, relatează bzi.ro.

Politistii au mers sa vada despre ce este vorba si au constatat ca cinci birouri ce apartin de diferite firme au fost sparte. “Politistii au fost sesizati despre faptul ca dintr-o cladire de birouri au fost sustrase mai multe bunuri. In cauza a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si tentativa de furt calificat. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt“, a precizat Ioana Bilea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Din cate se pare, hotii au fortat o poarta de acces aflata in spatele imobilului, apoi, folosindu-se de o scara, au patruns in cladire printr-o fereastra. Hotii ar fi fortat mai multe birouri, insa nu le-au putut deschide pe toate. De precizat este faptul ca toata actiunea s-a desfasurat in scurt timp. Oamenii legii au pana acum un cerc de suspecti. Nu este exclus ca indivizii care au comis spargerea sa cunoasca destul de bine cladirea.

Hotii au plecat din cladirea Racemi cu mai multe bunuri electronice. Paguba lasata depaseste 5.000 de lei. “Ne-au fost furate mai multe laptopuri, telefoane mobile si bani. Hotii au intrat pe geam din cate am inteles, dupa ce s-au urcat pe niste schele. Am anuntat Politia si speram ca totul sa se rezolve. Cel mai grav este ca odata cu disparitia laptopurilor au disparut si date importante pentru firma“, a spus una dintre persoanele vatamate.

Share With: