HomeStiriSecuritate FizicaFurt de zeci de mii de lei dintr-un hipermarket

Furt de zeci de mii de lei dintr-un hipermarket

Un individ necunoscut a reuşit să fure zeci de telefoane mobile dintr-un hipermarket din Botoşanit. Furtul nu a avut loc noaptea, ci în timpul zilei, chiar în timpul programului de lucru, când personalul se afla în magazin.

Furtul a avut loc în incinta Botoşani Shopping Center unde, hoțul, îmbrăcat cu un hanorac dar cu gluga trasă pe cap, a intrat în Carrefour, s-a dus direct spre raionul cu aparatură electronică, a forţat încuietorile de la vitrinele în care erau expuse telefoanele mobile de ultimă generaţie, a luat echipamentele şi le-a strecurat sub haine. Individul a trecut mai apoi pe lângă casele de marcat, fără să atragă atenţia nici măcar agenţilor de pază, care de obicei supraveghează ieşirea. Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, necunoscutul a părăsit mai apoi complexul comercial, ieşind pe uşa dinspre sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, unde şi-a pierdut urma.

Anchetă demarată de poliţişti

Furtul a fost descoperit ulterior, când reprezentanţii firmei au sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). Ancheta a fost preluată de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, care încearcă să-i dea de urmă hoţului. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi pentru recuperarea prejudiciului”, a precizat ieri Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani, prejudiciul fiind estimat la 68.000 de lei, conform monitorulbt.ro.

Share With: